Melkebonde på Det Norske Måltid

Av Marthe Haugdal,
  • Tips en venn om denne siden

Arne Hjeltnes bruker melkekartongen som veiviser når han skal besøke melkebonden Ole Kittil Næss i Det Norske Måltid.

Melkebonde Ole Kittil Næss og Arne Hjeltnes skåler i melk. Foto: Parkas Production/Tellus New Production


Søndag 2. desember er Sørpå i fokus på Det Norske Måltid 2012.

Melkebonden Ole Kittil Næss fra Vålen gård rett utenfor Hokksund får besøk av Arne, som har brukt melkekartongen som veiviser til gården. Melkebonden er nemlig en av Tines bønder som profileres på melkekartongen.

På gården driver melkebonden med NRF-ku. Ku-rasen høster skryt for å være en verdensmester på fruktbarhet og helse, noe som gir både melk og kjøtt i toppkvalitet.

Vi blir tatt med til Holte Gård i Drangedal og stifterbekjentskap med en av finalistene – andekråsconfit.

I Kragerø blir vi presentert for pølsemakeren Benedicte Brubakken som er deltager på matlaget Sørpå. Her slynges det pølser for hånd i et utrolig tempo. Arne prøver seg på dette håndtverket mens Heine tar turen til Kvinesdal og til Haugland Gård. Her produseres en fantastisk skinke av svart Dalagris.

Hjemme på gården tar bygdekvinnelagsleder Kathrine Kleveland imot Heine i solskinnet. Han får servert mange godsaker deriblandt den fjerde finalisten- osten Solglad fra Himmelspannet i Hemsedal.

Følg med på TV 2 klokken 22.45 søndag 2.november.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere