Meld deg på Øko2020!

Publisert 02.01.2020
  • Tips en venn om denne siden

Hvordan kan landbruket bidra til en mer klimavennlig og bærekraftig framtid? Dette blir et sentralt spørsmål under den nasjonale kongressen om økologisk landbruk 21. og 22.januar.

Konferansen vil bli holdt på hotellet X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo.Påmeldingsfrist er 6.januar. Påmelding kan du gjøre her.

Mat- og landbruksminister Olaug Bollestad og leder i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes vil stå for den offesielle  åpningen.

Programmet finner du her

Masse faglig påfyll 

Økologisk produksjon har både fordeler og utfordringer med ressursbruk, klima, biologisk mangfold og økonomi. I løpet av to hele dager blir det en rekke faglige foredrag og diskusjoner om hvordan det økologiske landbruket kan bli enda bedre. Sentralt i programmet står også siste nytt om hvordan forbrukerne og ulike markedsaktører slutter opp om økologisk matsatsing.

Det starter med jorden

Jord har fått en sentral plass i programmet. Det er fordi jordfruktbarhet spiller en nøkkelrolle både for avlingsnivå og miljøeffekter av matproduksjon. På kongressen får du både den teoretiske bakgrunnen for god jordhelse og de praktiske tiltakene for mer klimarobust og fruktbar jord. Øko2020 vil også være en sosial møteplass der du treffer andre med interesse for økologisk landbruk, pluss mulighet til å få inspirasjon og ideer ved å besøke relevante utstillingere fra mange aktører knyttet til næringa.

På den andre kongressdagen blir det parallelle program, basert på produksjonene grønnsaker, grovfôr og drøvtyggere, korn, frukt og bær.

 

Vil innføre «frikort» for permitterte

Våronna står for døren og det er et stort behov for arbeidskraft i landbruket. Nå foreslår Norges Bondelag å innføre et «frikort» slik at permitterte arbeidstakere motiveres til å søke jobb i næringa.

Forlenget oppholdstillatelse i grøntsektoren

Mange som allerede er i arbeid får nå fortsette å jobbe. – Et godt grep for å sikre nødvendig arbeidskraft i grønsektoren, sier leder i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes.

Viktig seier for våre medlemmer

Bønder som ikke har fått registrert sine søknader om produksjonstilskudd i søknadsomgangene i 2019 vil nå få en ny sjanse. Landbruksdirektoratet endrer dispensasjonspraksisen.

Ukens podkast - korona spesial

Landet vårt er sterkt preget av situasjonen vi står i, samtidig skal vi i landbruket sørge for å holde hjulene i gang og produsere mat til befolkningen.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
22
april

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere