Meld deg på Øko2020!

Publisert 02.01.2020
  • Tips en venn om denne siden

Hvordan kan landbruket bidra til en mer klimavennlig og bærekraftig framtid? Dette blir et sentralt spørsmål under den nasjonale kongressen om økologisk landbruk 21. og 22.januar.

Konferansen vil bli holdt på hotellet X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo.Påmeldingsfrist er 6.januar. Påmelding kan du gjøre her.

Mat- og landbruksminister Olaug Bollestad og leder i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes vil stå for den offesielle  åpningen.

Programmet finner du her

Masse faglig påfyll 

Økologisk produksjon har både fordeler og utfordringer med ressursbruk, klima, biologisk mangfold og økonomi. I løpet av to hele dager blir det en rekke faglige foredrag og diskusjoner om hvordan det økologiske landbruket kan bli enda bedre. Sentralt i programmet står også siste nytt om hvordan forbrukerne og ulike markedsaktører slutter opp om økologisk matsatsing.

Det starter med jorden

Jord har fått en sentral plass i programmet. Det er fordi jordfruktbarhet spiller en nøkkelrolle både for avlingsnivå og miljøeffekter av matproduksjon. På kongressen får du både den teoretiske bakgrunnen for god jordhelse og de praktiske tiltakene for mer klimarobust og fruktbar jord. Øko2020 vil også være en sosial møteplass der du treffer andre med interesse for økologisk landbruk, pluss mulighet til å få inspirasjon og ideer ved å besøke relevante utstillingere fra mange aktører knyttet til næringa.

På den andre kongressdagen blir det parallelle program, basert på produksjonene grønnsaker, grovfôr og drøvtyggere, korn, frukt og bær.

 

Fakkeltog og folkemøte mot regjeringas rovdyrforvaltning

Nyttårsaften overprøvde regjeringa rovviltnemndenes beslutning om å ta ut tre ulveflokker i ulvesona. Denne overkjøringa av rovviltnemdene må ta slutt, og Stortingets vedtak må følges! Den 22. januar sees vi på Bjørkelangen.

Grüne Woche (IGW) 2020: Rekruttering på dagsorden

BERLIN: Hvordan få flere unge til å velge en fremtid innen mat- og restaurantbransjen, og hvem vinner BU-prisen 2020? Det er noe av det som står på programmet i forbindelse med åpningen av IGW i Berlin.

Rekordmange påmeldte Øko2020

Norges første økologiske kongress har over 375 påmeldte. -Vi merker at stadig flere, spesielt unge, er opptatt av hvordan maten produseres, kortreist mat og økologisk landbruk, sier Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag.

Landbrukspodden Panengstuen

Landbrukspodden om framtida for Nortura

De siste årene har vært preget av svake resultater for Nortura. Høsten 2019 fikk samvirket ny sjef, og vi lurer på hva hun skal gjøre for å snu skuta?

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
31
januar

Bonden og nasjonal kriseberedskap

Landbrukets Hus, Hollendergata 5, Oslo
Tirsdag
04
februar

AU-møte

Landbrukets hus
Onsdag
05
februar

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere