Medlemstallet fortsetter å vokse

Av Ole Marius Aune Sandmo,
  • Tips en venn om denne siden

Den første uka med ny landbruksminister tredoblet nesten antallet nye medlemmer i Norges Bondelag.

I 2012 markerte bøndene sin misnøye med den forrige regeringen. Innsettelsen av en ny regjering har gitt Norges Bondelag et kraftig medlemsløft. Foto: Martin Jacob Kristoffersen.

Norsk landbruk og matproduksjon har fått stort fokus etter at statsminister Erna Solberg valgte å utnevne Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug som landbruks- og matminister. Dette ser ut til å ha hatt en positiv innvirkning på medlemstallet i Norges største næringsorganisasjon for matprodusenter.  

Nesten tredobbel vekst

De første to dagene fikk Norges Bondelag 52 nye medlemmer. Det var langt flere enn normalt, og veksten den ser ut til å fortsette. 

- I løpet av den første uka har 130 personer valgt å melde seg inn i Norges Bondelag. I samme periode i fjor fikk vi 58 nye medlemmer – året før var det 44 personer som meldte seg inn. Den veksten vi har sett den siste uka er altså ikke normal, sier rådgiver i Norges Bondelag Andreas Lunder.

Mange unge

Over halvparten (52%) av de nye medlemmene er under 35 år gamle. Bare 26 er bruksmedlemmer, det vil si aktive bønder.

-  De aller fleste er dermed personlige medlemmer som støtter vårt arbeid ut fra interesser som for eksempel mat, matkultur, bygdeutvikling og jordvern, sier Lunder.

Norges Bondelag har nå 60.864 medlemmer.

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere