Matstreifpremie brakte familien til gards

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

Ni år gamle Marte Allum vant opphold på en gard under Bondelagets stand på Matstreif 2012. -En super helg!

Hele familien Allum samlet på Gammelstu, foto: Privat- Vi hadde en super helg med masse opplevelser for hele familien, skriver familien Marte , Brage, Sondre ,Terje og Elise Allum i en epost til Norges Bondelag.

- Et nydelig sted, veldig hyggelig vertskap, glade fornøyde dyr og veldig god hjemmelaget  mat. Å følge kuene til seters var en stor opplevelse for oss byfolk! Det var stor spenning når en kalv kom bort fra flokken, men det gikk bra og han ble gjenforent!  16 km har aldri gått så lett, Selv Sondre på snart 8 gikk nesten hele veien. Helt spesielt å gå bak alle disse kurompene og passe på at de holdt seg på veien! Det var stadig noen som tok en avstikker ut i skauen!

Vi hadde et langt stopp hvor Anbjørg kom med deilig lunsj og alle fikk samlet krefter. Kuer , kalver og mennesker ble ganske slitne , men alle kom  opp på på setra, skriver familien Allum.

Premien som niår gamle Marte vant besto i et opphold hos Anbjør Svenkerud på Gammelstu Stai Gård i Stor-Elvdal i Hedmark

Støtter felling innenfor ulvesona

Rovviltnemndene i Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold går inn for å ta ut tre revirer innenfor ulvesona under vinterens lisensjakt. – Nemndene tar ansvar og følger opp Stortingets politikk, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig i styret i Norges Bondelag.

Kornet tørker bort på Romerike.

For seint for kornet

Årets kornavling kan bli om lag halvparten av det normale, mens mye av graset fortsatt kan berges.

Frokostseminar om Klimasmart Landbruk, 18. juni

Status og fremdrift for Klimasmart Landbruk

Klimasmart Landbruk er næringas viktigste fellessatsing for å redusere klimaavtrykket på norske gårdsbruk. Se opptak fra frokostseminar for å lære mer om prosjektet og videre arbeid fremover.

Nedbygging av matjord

Mindre matjord omdisponert i 2017

Ferske tall fra SSB viser at 4025 dekar dyrka mark matjord ble omdisponert til andre formål enn landbruk i 2017. Dette er en nedgang på nesten 2000 dekar fra i 2016.

Forholdstallet for kvote på kumelk økes fra 0,98 til 0,99

Etter ekstraordinære kvotedrøftinger for kumelk for 2018 mellom Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag og Landbruks-og matdepartementet, ble man enige om å øke forholdstallet for disponibel kvote fra 0,98 til 0,99. Tørke og usikkerhet om fôrsituasjonen spilte inn på beslutningen.

Styret i årsmøtesalen

Nullvisjon for dårleg dyrevelferd

Norges Bondelag godtar ikkje dårleg dyrevelferd og vil ha nullvisjon for dyrevelferdssaker. Det inneber at regelverket på dyrevelferd skal følgjast på alle norske husdyrbruk.

Årsmøte 2018

Se opptak fra Bondetinget 2018

Norges Bondelag sitt årsmøte gikk av stabelen 6. og 7. juni på Lillehammer. Her kan du se opptak fra innledninger og debattene.

Lars Petter Bartnes

Bartnes gjenvalgt som leder i Norges Bondelag

Norges Bondelag samlet til årsmøte på Lillehammer 6. og 7. juni har i dag gjenvalgt Lars Petter Bartnes (49) som leder. Bjørn Gimming er gjenvalgt som 1. nestleder og Frøydis Haugen er gjenvalgt som 2. nestleder for organisasjonen.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
14
August

Gården som læringsarena i skolen

Auditoriet, Arendal Bibliotek
Tirsdag
14
August

Den store landbruksduellen!

Lille andevinge, Arendal
Onsdag
15
August

Bondepub!

Barrique øl- og vinstue, Arendal

Våre samarbeidspartnere