Matstreifpremie brakte familien til gards

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

Ni år gamle Marte Allum vant opphold på en gard under Bondelagets stand på Matstreif 2012. -En super helg!

Hele familien Allum samlet på Gammelstu, foto: Privat- Vi hadde en super helg med masse opplevelser for hele familien, skriver familien Marte , Brage, Sondre ,Terje og Elise Allum i en epost til Norges Bondelag.

- Et nydelig sted, veldig hyggelig vertskap, glade fornøyde dyr og veldig god hjemmelaget  mat. Å følge kuene til seters var en stor opplevelse for oss byfolk! Det var stor spenning når en kalv kom bort fra flokken, men det gikk bra og han ble gjenforent!  16 km har aldri gått så lett, Selv Sondre på snart 8 gikk nesten hele veien. Helt spesielt å gå bak alle disse kurompene og passe på at de holdt seg på veien! Det var stadig noen som tok en avstikker ut i skauen!

Vi hadde et langt stopp hvor Anbjørg kom med deilig lunsj og alle fikk samlet krefter. Kuer , kalver og mennesker ble ganske slitne , men alle kom  opp på på setra, skriver familien Allum.

Premien som niår gamle Marte vant besto i et opphold hos Anbjør Svenkerud på Gammelstu Stai Gård i Stor-Elvdal i Hedmark

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere