Matjorda skal ikkje byggast ned

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

Det beste politikarane kan gjere er å slå fast at matjorda ikkje skal byggast ned, skriv Bondelagsleiar Nils T. Bjørke.

- Det finst mykje uproduktivt areal som er eigna for bustadbygging, også i eller i nærleiken av dei store byane. Dersom det er politisk vilje, er det mogleg for storsamfunnet å få dekka trongen både for bustadar og mat, skriv Bjørke i eit svar til Høyre-leiar Erna Solberg som ynskjer auka bustadbygging - og at dette skal skje framfor vern av matjord.

-Ho ser ut til å gløyme at me også i Noreg treng å produsera mat, skriv Bjørke i innlegget "Korttenkt av Erna".

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere