Magnus Carlsen og den norske modellen

Publisert 27.11.2013
  • Tips en venn om denne siden

Er Magnus et godt bevis på at den norske modellen er verdt å ta vare på, verdt å kjempe for?

Smart håndtering av bøndene hjalp Magnus Carlsen til VM-tittel i sjakk. Foto: Felleskjøpet.

I en uhøytidelig analyse på Dagsavisens sider "Nye meninger", setter Utviklingsfondets Andrew Skoglund ”Sjakkbrettet” opp på nytt, i og med den blå-blå regjeringen.

- En ting vet vi allerede: Bønder er under press. Dronning Erna er ikke overbevist om deres rolle i spillets gang. Kongen har ikke mye han skulle ha sagt; han kan bare flytte ett trekk, uavhengig av hvem som egentlig styrer. Dronning Erna bruker nå en av sine betrodde ”offiserer”, Sylvi, til å underminere bøndenes posisjon. Bønder tar mye plass på brettet. Det sendes derfor en delegasjon til Brüssel bak bøndenes rygg. Særfordeler skal bort. Bøndenes felter gis bort til annen virksomhet. En annen offiser, et tårn, verdt fire bønder, baner vei for skatteletter for de andre ”offiserene”;lønnsadelen fikk mest av de bebudede skattelettene. Bøndene, eller skal vi si arbeiderne, fikk minst, skriver Skoglund som konkluderer på denne måten:  - Kjør på med rokade, bruk hesten og bruk ”den norske modellen”. Den står seg godt på sjakkbrettet. Den står seg også godt i virkelighetens verden.

Her leser du innlegget "Magnus Carlsen og den norske modellen".

 

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere