Lokallagsleder tilbyr stortingspolitiker sommerjobb

Av Amund Kind,
  • Tips en venn om denne siden

Dag Fredrik Eftedal, bonde og lokallagsleder, tar Jøran Rytman (Frp) på alvor og tilbyr jobb som matprodusent!

Stortingspolitikere blir ofte hengt ut som "broilere" hvis de har gått gradene direkte fra ungdomspolitikken og inn på Stortinget med lite erfaring fra "skikkelig" arbeid. Siden Storinget er stengt i 15 uker på sommeren valgte Jørun Rytman (FrP) å legge inn en sommerjobbsøknad i fredagens NA24. Også andre politikere skal i følge NA24 være villige til å jobbe gratis i sommer, for å se hvordan arbeidslivet fungerer utenfor Stortinget. Les saken her 

Dag Fredrik Eftedal (bildet) er aktiv grønnsaksbonde og lokallagsleder i Hedrum Bondelag. Da han snappet opp denne saken, valgte han å ta Rytman på alvor og har nå sendt han følgende svar:

Jeg så din annonse etter sommerjobb, og må si dette er et initiativ jeg liker.

Jeg driver en liten bedrift i enorm utvikling. Vi har som ambisjon og være blant de best drevne i vår bransje innen få år, og vi skal levere varer av høyeste kvalitet. Vi skal ikke lete etter problemer men løsninger.

Omsetningen har økt veldig de siste årene.  Denne utviklingen vil nok fortsette noen år til, men da ikke i like raskt tempo da vi ikke vil klare å opprettholde den høye kvaliteten ved for rask vekst. Veksten i seg selv er ikke mål om vi ikke klarer å bevare kvaliteten hele veien. Vi driver i en svært politisk næring, og er avhengig av tollvern for å kunne fortsette å bevare eksisterende arbeidsplasser i og rundt vår næring, og kanskje også skape nye arbeidsplasser.

Jeg må nok advare om at jeg personlig er ganske langt unna FRP, men kanskje kan jeg lære noe av deg og kanskje kan du lære noe av meg. Den største utfordringen for denne  jobbens del tror jeg kanskje er at vi befinner oss i Larvik, altså Vestfold, men om ønskelig kan vi tilby innlosjering.

Som du sikkert allerede har forstått driver jeg/vi et gårdsbruk. Her produseres det ca 2200 netto tonn gulrøtter 3600 tonn brutto, hvorav halvparten produseres nord for Oslo. Vi produserer ca 500 tonn poteter til Chips og skrelling, altså restaurantpoter, det blir også produsert ca 150 tonn korn. I tillegg kommer ved og snøbrøyting på vinterstid.

Hadde vært artig og spennende å fått hjelp av deg i en kortere periode! 

Mvh Dag Fredrik Eftedal, bonde i Hedrum


 

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere