Lokallag feiret 150 år!

Av Amund Kind,
  • Tips en venn om denne siden

Stokke Bondelag 150 år ble feiret med god mat og marsipankake

Det er tydelig at en del landboforeninger ble stiftet rundt 1865. Torsdag var det Stokke Bondelags tur til å feire 150 år! Etter de tradisjonelle årsmøtesakene fikk årsmøtet både historiske tilbakeblikk og info om aktuelle saker, samt masse god mat og kaker på Gjennestad.

Lokallagsleder Trond Kristian Bettum  ledet årsmøtet

Først det tradisjonelle årsmøtet

Lokallagsleder Trond Kristian Bettum ønsket velkommen til jubileumsårsmøte og ble valgt til møteleder. Alle årsmøtesaker ble godkjent og valgkomitéens innstilling ble fulgt til punkt og prikke. Leder Trond Kristian Bettum ble gjenvalgt. Torbjørn Olsen og Helge Brattekværne hadde frasagt seg gjenvalg. Nye styremedlemmer ble Bjørn Dybo Breivik og Helge Skretting.

Vidar P. Andresens "historiske kvarter"

Historisk kvarter med gamle org.sjefen

Vidar P. Andresen, tidligere org.sjef i Vestfold Bondelag, var invitert for å fortelle om både lokal og nasjonal bondelagshistorie! Det ble som vanlig en spennende vandring i fra de tidligste landboforeningene på 1800-tallet, via teknnologisk utvikling og antall traktorer i Stokke, til store slag som EU-kampen, GATT og WTO i nyere tid. -Uten en så dyktig Bondelagsorganisasjon i ryggen i alle disse år, ville det vært dårlig stilt med norsk landbruk i dag, var Andresens klare konklusjon.

Vestfold Bondelag v Amund Kind gratulerte med jubileet og overleverte Bondelagsflagget

Orienteringer og gratulasjoner

Resten av kvelden ble en god kombinasjon av aktuelle orienteringer og jubileumsmarkering.

På bildet over får lokallagsleder Trond Kristian Bettum overrekt bondelagsflagget som en liten jubileumshilsen fra Vestfold Bondelag, ved rådgiver Amund Kind. Kind orienterte også om siste nytt og fokusområdene framover fra både Norges Bondelag og Vestfold Bondelag.

Årsmøtet fikk også høre om aktuelle saker og organiseringen av landbrukskontoret etter nyttår i den nye storkommunen Sandefjord fra landbrukssjef Terje Rasmussen.

Egen jubileumsberetning ble delt ut

I anledning 150 års jubileet hadde Stokke Bondelag fått laget en flott jubileumsberetning, som ble delt ut til gjester og medlemmer.

Kulturelle innslag ved Elfi Sverdrup

Kjøkkenet på Gjennestad vgs hadde som vanlig ordnet med nydelig mat og etter desserten ble det servert jubileumskake! Underveis i middagen underholdt Elfi Sverdrup med morsomme og korte sangsnutter.

Nytt styre i Stokke Bondelag

Og det ble mange klemmer og utdelte blomsterbuketter til Stokke Bondelag, blant annet fra de 3 Bygdekvinnelagene i Stokke. På bildet over har styret samlet sammen alle blomsterbuketter og strammet seg opp for fotografering. F.v Anne Elisabeth Dammen, Bjørn Dybo Breivik, Trond Kristian Bettum, Per Martin Lea og Tormod Nærland. Helge Skretting var ikke til stede.

Gratulerer til Stokke Bondelag og vel gjennomført jubileumsårsmøte!

 

 

Staten vant ulverettsaken

WWF fikk ikke medhold i at lisensjakta på ulv i vinter var ulovlig. – Vi er først og fremst lettet på vegne av folk som lever i områder med ulv og beitenæringen, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig i Norges Bondelag. Bondelaget var partshjelp for Staten.

ulv, rovdyr

Advarer mot nedleggelse av rovviltnemnder

Et regjeringsoppnevnt ekspertutvalg anbefaler at dagens rovviltnemnder legges ned og at fylkeskommunen får makta over investeringstilskudd i landbruket. Bondelaget advarer mot forslagene.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus
Mandag
04
Juni

AU-møte

Scandic Lillehammer Hotel

Våre samarbeidspartnere