Prosjektet «Smaken av lokalmat» skal spre kunnskap om norske lokalmatprodusenter blant det store publikum, og samtidig gjøre relevante støtteordninger kjent for nye eller etablerte produsenter.

På nettsiden (smakenavlokalmat.no) vil det være egne filmer og informasjon til bønder som vil produsere lokalmat. Nettsiden vil også inneholde tekst om produsentene, produktene og lokalmiljøene som deltar i filmene. I tillegg vil det være lenker til relevante nettsider med informasjon om lokalmat.
 

Program
 

Kl 13:00 Lansering av filmene ved landbruks- og matminster Trygve Slagsvold Vedum
Feiring med småmat og drikke.


Kl 13:45 Mini-seminar om lokalmat

Kl 14:00 Lokalmatprogrammet – gir muligheter for bønder som vil satse
v/Inger Solberg, direktør i Innovasjon Norge

Kl 14:20 Hvorfor er bonden den beste ambassadøren for sine produkter?
Anne Huitfeldt, styremedlem i Bondens marked Norge

Produsenter fra filmene forteller om sine erfaringer med Lokalmatprogrammet og med å utvikle sine produkter

Kl 14:30 Hardt arbeid, kompetanse og nettverk er oppskriften
v/Astrid Olsen, bonde, osteprodusent og kaféeier

VÅR fruktmost – frukten av tett innovasjonssamarbeid mellom bønder og næringsmiddelindustri
v/ bonde Amund Berger og merkevaresjef Hanne Viksmo Sværk, Fellesjuice as

Gourmetlam – unik smak fra norske fjellbeiter
v/ Nortura SA

Sider fra Hardanger – før og nå
v/Asbjørn Børsheim

Fra korn i Spydeberg til brød på Løkka
v/ Holli Mølle og Bjølsen bakeri

Spørsmål og kommentarer
Kl 16:00 Slutt