Landbrukspodden: Hva innebærer klimaavtalen for jordbruket?

Av Elisabeth Sæther,
  • Tips en venn om denne siden

Landbrukspodden Hva innebærer jordbrukets klimaavtale

Regjeringa, Bondelaget og Småbrukarlaget har blitt enige om en klimaavtale. Hva står i den, hva innebærer den for norsk mat og landbruk og hvordan lyktes man med å bli enige?

Generalsekretær i Norges Bondelag, Sigrid Hjørnegård, er gjest i ukas episode og forteller oss alt vi trenger å vite om den nye klimaavtalen.
 

Befaring med statsministeren

Avklaring om krisepakke

Landbruket og regjeringa har blitt enige om innholdet i en ekstraordinær krisepakke. Krisepakken kunngjøres klokka 13 på en pressekonferanse.

Forhandlingsutvalget til Norges Bondelag

Nye møter om krisepakke

Landbruket gjennomfører mandag nye møter med regjeringa om innholdet i en krisepakke etter den ekstraordinære tørkesommeren.

Rob Bailey, forskningsdirektør i Chatham House

Slår alarm om sårbar matforsyning

- Verdens matsikkerhet er ikke robust nok til å møte større kriser, slo Rob Bailey, forskningsdirektør i Chatham House, fast da han 24. august gjestet et seminar om klima og matproduksjon på Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet.

Åpen Gård Eidsvoll

Årets Åpen Gård er i gang

26. august er årets store Åpen Gård-søndag. I år er det rekordmange arrangementer i hele landet, og noen har allerede hatt sin Åpen Gård, med stor suksess.

Halm blir en viktig fôrressurs. Alle oppfordres til å bruke norsk fôr framfor å importere.

Tips hvis du må importere fôr

Å bruke utenlandsk grovfôr kan medføre smitterisiko, derfor oppfordrer vi til å bruke norsk grovfôr så langt det lar seg gjøre. Landbruksnæringa har laget veiledere for de som må importere fôr på grunn av tørken.

Møte mellom regjeringa og Bondelaget tidligere i sommer

Forhandler innhold i krisepakke

Bondeorganisasjonene har i ettermiddag gjennomført det første møtet med regjeringa om innholdet i en ekstraordinær krisepakke.

brann

Håper flere benytter tilskuddet for el-kontroll

To av tre branntilløp i landbruket kan knyttes til elektriske anlegg og Bondelaget gir derfor 5000 kr i tilskudd til el-kontroll med varmesøkende kamera. Hittil er tilsammen 8,5 millioner fordelt på 1 700 medlemmer. Nå håper Bondelaget at flere benytter seg av tilskuddet, før den fases ut i løpet av neste år.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
22
april

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere