Arendalsuka er Norges største politiske verksted og Bondelaget er tilstede for å sette framtida til norsk mat og landbruk på dagsorden.
 

Hva er en framtidsretta landbrukspolitikk, vil de små gårdsbruka i distriktene forsvinne og klarer næringa å beholde tilliten hos den norske forbrukeren? Tirsdag 14. august inviterer vi til landbruksduell under Arendalsuka. Her stiller blant annet Terje Aasland (Ap), Geir Pollestad (Sp), Ingunn Foss (H) og Frøydis Haugen (Norges Bondelag). Debatten ledes av Kato Nykvist, politisk redaktør i Nationen. Les mer om arrangementet her.


Hvordan bruke gården som alternativ læringsarena i skolen? Dette kan du lære mer om når Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder, Norges Bondelag og Inn på tunet SA inviterer til seminar den 14. august. Les mer om arrangementet her.


Ny teknologi, særlig genredigering med CRISPR, er i ferd med å endre hvordan man kan utvikle dyr og planter for matproduksjon og tas i bruk i stort omfang verden over. Hvilke muligheter og utfordringer gir denne utviklingen for norsk land- og havbruk, og hvordan skal genredigert mat reguleres? Onsdag 15. august inviterer Bioteknologirådet, Bondelaget og flere andre aktører i verdikjeden for mat til GMO-debatt under Arendalsuka. Les mer om arrangementet her.
 

Hva skjer når vi slipper Google inn i fjøset? Sensorer, roboter og automatisering. Livet på den norske bondegården er ikke hva det en gang var. Hvordan lages egentlig maten vår i dag og hvilke muligheter skaper det for norsk landbruk? Onsdag 15. august kl. 17 - 19 inviterer Norges Bondelag, Felleskjøpet Agri og Norsk Landbrukssamvirke til tekno-show, debatt og mingling. Arrangementet starter med lett servering og noe godt i glasset. Les mer om arrangementet her.
 

For å avrunde en hektisk onsdag avslutter vi dagen med lave skuldre og god stemning når Bondelaget og Felleskjøpet Agri inviterer til Bondepub på Barrique fra kl. 19.30. Det blir minikonsert med Aslak Holm og selvfølgelig servering av god, norsk kvalitetsmat. Vi håper både tilreisende og kortreiste bondevenner tar turen innom! Les mer om arrangementet her.
 

Alle arrangementene er gratis og krever ikke påmelding. Velkommen skal du være!