Kunder hamstrer brød

Av Ove Magne Ribsskog,
  • Tips en venn om denne siden

Flere butikker er i ferd med å gå tomme for brød. Coop Hypermarked oppfordrer kundene til å kjøpe bare tre brød hver.

Hypermarkedssjef Hans Kristoffersen frykter ingen brødkrise, men oppfordrer kundene til å kjøpe bare 3 brød hver. (Foto: Brita Buan)Bondelaget blokkerte tirsdag morgen utkjøringen av matmel fra møllene. Planene nådde media allerede mandag kveld, og dermed var det mange som hamstret brød i butikkene fra morgenen av.

Ved Amfi-senteret begynte hyllene å tømmes hos Rema, mens det fortsatt var brød å få kjøpt på Coop Hypermarked da vi var innom. Der hadde ledelsen satt opp et skilt om maks tre brød per kunde.

- Jeg ble ikke overrasket over at det kom aksjoner. Vi oppfordrer våre kunder til å handle bare tre brød, slik at vi kan ha brød utover dagen til kunder som kommer senere. Men vi vil ikke håndheve dette strengt. Ingen blir stoppet i kassen om de kommer med flere enn tre brød, sier hypermarkedsjef Hans Kristoffersen.

Brødhyllene begynte å bli tomme hos Rema 1000 på Amfi-senteret.Fra hele Nord-Trøndelag meldes det om hamstring av brød. I Verdal kjøpte Audhild Slapgård 50 brød i sympati med bøndene, melder NRK Trøndelag. 

– Jeg er avhengig av godt, norsk brød. Håpet er at dette bidrar til å tømme butikkhyllene. Jeg støtter bøndenes aksjon, sier Slapgård til NRK.

Rema 1000 i Verdal innførte restriksjoner på to brød per kunde.

I Levanger handlet Marit Svebak et par brød ekstra for å legge i fryseren, samt to kilo mel - i tilfelle brødkrise. - Det får holde i denne omgang, jeg har ikke tro på noen langvarig aksjon, sier Svebak til Trønder-Avisa.


 

Støtter felling innenfor ulvesona

Rovviltnemndene i Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold går inn for å ta ut tre revirer innenfor ulvesona under vinterens lisensjakt. – Nemndene tar ansvar og følger opp Stortingets politikk, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig i styret i Norges Bondelag.

Kornet tørker bort på Romerike.

For seint for kornet

Årets kornavling kan bli om lag halvparten av det normale, mens mye av graset fortsatt kan berges.

Frokostseminar om Klimasmart Landbruk, 18. juni

Status og fremdrift for Klimasmart Landbruk

Klimasmart Landbruk er næringas viktigste fellessatsing for å redusere klimaavtrykket på norske gårdsbruk. Se opptak fra frokostseminar for å lære mer om prosjektet og videre arbeid fremover.

Nedbygging av matjord

Mindre matjord omdisponert i 2017

Ferske tall fra SSB viser at 4025 dekar dyrka mark matjord ble omdisponert til andre formål enn landbruk i 2017. Dette er en nedgang på nesten 2000 dekar fra i 2016.

Forholdstallet for kvote på kumelk økes fra 0,98 til 0,99

Etter ekstraordinære kvotedrøftinger for kumelk for 2018 mellom Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag og Landbruks-og matdepartementet, ble man enige om å øke forholdstallet for disponibel kvote fra 0,98 til 0,99. Tørke og usikkerhet om fôrsituasjonen spilte inn på beslutningen.

Styret i årsmøtesalen

Nullvisjon for dårleg dyrevelferd

Norges Bondelag godtar ikkje dårleg dyrevelferd og vil ha nullvisjon for dyrevelferdssaker. Det inneber at regelverket på dyrevelferd skal følgjast på alle norske husdyrbruk.

Årsmøte 2018

Se opptak fra Bondetinget 2018

Norges Bondelag sitt årsmøte gikk av stabelen 6. og 7. juni på Lillehammer. Her kan du se opptak fra innledninger og debattene.

Lars Petter Bartnes

Bartnes gjenvalgt som leder i Norges Bondelag

Norges Bondelag samlet til årsmøte på Lillehammer 6. og 7. juni har i dag gjenvalgt Lars Petter Bartnes (49) som leder. Bjørn Gimming er gjenvalgt som 1. nestleder og Frøydis Haugen er gjenvalgt som 2. nestleder for organisasjonen.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
14
August

Gården som læringsarena i skolen

Auditoriet, Arendal Bibliotek
Tirsdag
14
August

Den store landbruksduellen!

Lille andevinge, Arendal
Onsdag
15
August

Bondepub!

Barrique øl- og vinstue, Arendal

Våre samarbeidspartnere