Kunder hamstrer brød

Av Ove Magne Ribsskog,
  • Tips en venn om denne siden

Flere butikker er i ferd med å gå tomme for brød. Coop Hypermarked oppfordrer kundene til å kjøpe bare tre brød hver.

Hypermarkedssjef Hans Kristoffersen frykter ingen brødkrise, men oppfordrer kundene til å kjøpe bare 3 brød hver. (Foto: Brita Buan)Bondelaget blokkerte tirsdag morgen utkjøringen av matmel fra møllene. Planene nådde media allerede mandag kveld, og dermed var det mange som hamstret brød i butikkene fra morgenen av.

Ved Amfi-senteret begynte hyllene å tømmes hos Rema, mens det fortsatt var brød å få kjøpt på Coop Hypermarked da vi var innom. Der hadde ledelsen satt opp et skilt om maks tre brød per kunde.

- Jeg ble ikke overrasket over at det kom aksjoner. Vi oppfordrer våre kunder til å handle bare tre brød, slik at vi kan ha brød utover dagen til kunder som kommer senere. Men vi vil ikke håndheve dette strengt. Ingen blir stoppet i kassen om de kommer med flere enn tre brød, sier hypermarkedsjef Hans Kristoffersen.

Brødhyllene begynte å bli tomme hos Rema 1000 på Amfi-senteret.Fra hele Nord-Trøndelag meldes det om hamstring av brød. I Verdal kjøpte Audhild Slapgård 50 brød i sympati med bøndene, melder NRK Trøndelag. 

– Jeg er avhengig av godt, norsk brød. Håpet er at dette bidrar til å tømme butikkhyllene. Jeg støtter bøndenes aksjon, sier Slapgård til NRK.

Rema 1000 i Verdal innførte restriksjoner på to brød per kunde.

I Levanger handlet Marit Svebak et par brød ekstra for å legge i fryseren, samt to kilo mel - i tilfelle brødkrise. - Det får holde i denne omgang, jeg har ikke tro på noen langvarig aksjon, sier Svebak til Trønder-Avisa.


 

Ku på beite på Kjerringøy. Foto: VisualDays

Flere inn på eiersiden i Klimasmart Landbruk

Siden nyåret har åtte landbruksbedrifter- og organisasjoner gått inn som medeiere i prosjektet Klimasmart Landbruk. – Interessen og responsen har vært over all forventning, dette lover godt for næringas videre klimaarbeid, sier prosjektleder leder Tony Barman.

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere