"Krydde" av traktorer i Larvik

Av Amund Kind,
  • Tips en venn om denne siden

Når nærmere 25 traktorer og hengere kjører gjennom trange Larvik-gater i ettermiddagsrushet merkes det!

Reaksjonen fra folk og bilister var derimot "tommelen opp" og "stå på videre", så lokal "aksjonsgeneral" Dag Fredrik Eftedal var alt i alt godt fornøyd med gjennomføringen av første fase av brudd-aksjonene.

Dag Fredrik Eftedal (t.v) var spent på både oppmøte og hvordan det skulle bli å lede en traktorkollonne gjennom Larvik sentrum i ettermiddagsrusjet. Når nærmere 25 traktorer dukket opp måtte det noen klare instrukser til, men så gikk da kollonnekjøringen nærmest prikkfritt i gjennom byen.

- Jeg var spent på reaksjonen blant folk, men hele dagen har vært veldig positiv. Fra vi satte ut traktoreggene i dag tidlig og under gjennomføringen av traktorkollonnekjøringen har vi stort sett bare møtte støtte fra folk rundt oss. Det tar vi som et godt tegn på at folk skjønner hvilken situasjon vi bønder er i og at det trengs bedre vilkår for å sikre trygg og god mat fra Norge også i framtida.

Under følger noen bilder fra kollonnekjøringen;

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere