Kommunikasjonssjef Ragna Kronstad, foto Eivor Eriksen.Det skriver kommunikasjonssjef i Norges Bondelag, Ragna Kronstad, i en kronikk på nrk.no/ytring.

- Lidenskap for mat er ikke trusselen. Det er derimot lidenskapen for lettjente penger. Mot denne trusselen kreves politisk vilje. Da kan vi ikke gi etter for enda mer frihandel, som fører til at den internasjonale storkapitalen bestemmer hva du og jeg skal spise. Med så mange mellomledd i jakten på profitt, er det heller ikke rart at uærlige krefter, som mafiaen, sniker seg inn, heter det.

- Mat er dessuten et av de områdene som store investeringsselskap satser rått på. De har nemlig skjønt for lengst at dette er en av verdens viktigste varer, som følge av befolkningseksplosjon og klimaendringer.

Er det ikke bra at vi selv kan være vaktbikkjer for vår egen mat, alt fra dyrevelferd til kjøttandel i pølsa? spør Kronstad i kronikken "Kortreist hest er best" og slår fast at: -  Da kreves en mat- og landbrukspolitikk som gjør det lønnsomt å produsere mat av våre egne ressurser der vi bor.