Kom og bli en bondevenn du også!

Av Martine Kongerud,
  • Tips en venn om denne siden

Åpen gård på Bygdø Kongsgård

Liv og røre for store og små på Åpen Gård for to år siden.

Søndag 5. mai inviterer Bygdø Kongsgård til åpen gård for store og små. Norges bondelag er selvfølgelig på plass og håper på å treffe stolte bondevenner. Tema for dagen er Smaken av Oslo og Akershus og bondelagskokk Bodil Fjellestad deler ut smaksprøver av lokale delikatesser. På menyen står blant annet årslam fra Bærum, storfe fra Nes og brød fra Grünerløkka Bakeri i Oslo. Til disse fantastiske smakene serveres det også eplemost fra Ringi Gård i Bærum.

Bli virtuell bonde

De som ikke får nok av gårdslivet på søndag inviteres til å delta i andelslag på www.bondevenn.no slik at man kan fortsette gårdsidyllen utover sommeren. Andelslagene konkurrerer mot hverandre i et spill hvor man hjelper bonden med å løse ulike utfordringer gjennom sommeren. Vinnerlaget får et gårdsopphold til en verdi av inntil 30.000 kroner.

Kuslipp og hopping i høyet

For de besøkende vil dagen blant annet by på kuslipp, hopping i høyet og ponniridning. Som seg hør og bør på en åpen gård blir det også økologisk gårdsmarked med mange fristelser. I tillegg arrangeres det kokkeseminar for både profesjonelle- og litt mindre profesjonelle kokker. Med litt godvilje fra værgudene ligger forholdene til rette for en opplevelsesrik søndag på Bygdø Kongsgård.

 

Tidskjema for dagen:

  • 11:00 – Omvisning for kokker i fjøset
  • 11:30 – Start ponniridning
  • 12:00 – Kuslipp
  • 13:00-14:30 – Foredrag
  • 15:00 – Oppstart melking

 

I tillegg er det åpent fjøs og potetsetting hele dagen.

 

Åpningstid: klokken 11-16

Entre: Voksne kr 50,- barn kr 25,-

 

Støtter felling innenfor ulvesona

Rovviltnemndene i Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold går inn for å ta ut tre revirer innenfor ulvesona under vinterens lisensjakt. – Nemndene tar ansvar og følger opp Stortingets politikk, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig i styret i Norges Bondelag.

Kornet tørker bort på Romerike.

For seint for kornet

Årets kornavling kan bli om lag halvparten av det normale, mens mye av graset fortsatt kan berges.

Frokostseminar om Klimasmart Landbruk, 18. juni

Status og fremdrift for Klimasmart Landbruk

Klimasmart Landbruk er næringas viktigste fellessatsing for å redusere klimaavtrykket på norske gårdsbruk. Se opptak fra frokostseminar for å lære mer om prosjektet og videre arbeid fremover.

Nedbygging av matjord

Mindre matjord omdisponert i 2017

Ferske tall fra SSB viser at 4025 dekar dyrka mark matjord ble omdisponert til andre formål enn landbruk i 2017. Dette er en nedgang på nesten 2000 dekar fra i 2016.

Forholdstallet for kvote på kumelk økes fra 0,98 til 0,99

Etter ekstraordinære kvotedrøftinger for kumelk for 2018 mellom Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag og Landbruks-og matdepartementet, ble man enige om å øke forholdstallet for disponibel kvote fra 0,98 til 0,99. Tørke og usikkerhet om fôrsituasjonen spilte inn på beslutningen.

Styret i årsmøtesalen

Nullvisjon for dårleg dyrevelferd

Norges Bondelag godtar ikkje dårleg dyrevelferd og vil ha nullvisjon for dyrevelferdssaker. Det inneber at regelverket på dyrevelferd skal følgjast på alle norske husdyrbruk.

Årsmøte 2018

Se opptak fra Bondetinget 2018

Norges Bondelag sitt årsmøte gikk av stabelen 6. og 7. juni på Lillehammer. Her kan du se opptak fra innledninger og debattene.

Lars Petter Bartnes

Bartnes gjenvalgt som leder i Norges Bondelag

Norges Bondelag samlet til årsmøte på Lillehammer 6. og 7. juni har i dag gjenvalgt Lars Petter Bartnes (49) som leder. Bjørn Gimming er gjenvalgt som 1. nestleder og Frøydis Haugen er gjenvalgt som 2. nestleder for organisasjonen.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
14
August

Gården som læringsarena i skolen

Auditoriet, Arendal Bibliotek
Tirsdag
14
August

Den store landbruksduellen!

Lille andevinge, Arendal
Onsdag
15
August

Bondepub!

Barrique øl- og vinstue, Arendal

Våre samarbeidspartnere