Kom og bli en bondevenn du også!

Av Martine Kongerud,
  • Tips en venn om denne siden

Åpen gård på Bygdø Kongsgård

Liv og røre for store og små på Åpen Gård for to år siden.

Søndag 5. mai inviterer Bygdø Kongsgård til åpen gård for store og små. Norges bondelag er selvfølgelig på plass og håper på å treffe stolte bondevenner. Tema for dagen er Smaken av Oslo og Akershus og bondelagskokk Bodil Fjellestad deler ut smaksprøver av lokale delikatesser. På menyen står blant annet årslam fra Bærum, storfe fra Nes og brød fra Grünerløkka Bakeri i Oslo. Til disse fantastiske smakene serveres det også eplemost fra Ringi Gård i Bærum.

Bli virtuell bonde

De som ikke får nok av gårdslivet på søndag inviteres til å delta i andelslag på www.bondevenn.no slik at man kan fortsette gårdsidyllen utover sommeren. Andelslagene konkurrerer mot hverandre i et spill hvor man hjelper bonden med å løse ulike utfordringer gjennom sommeren. Vinnerlaget får et gårdsopphold til en verdi av inntil 30.000 kroner.

Kuslipp og hopping i høyet

For de besøkende vil dagen blant annet by på kuslipp, hopping i høyet og ponniridning. Som seg hør og bør på en åpen gård blir det også økologisk gårdsmarked med mange fristelser. I tillegg arrangeres det kokkeseminar for både profesjonelle- og litt mindre profesjonelle kokker. Med litt godvilje fra værgudene ligger forholdene til rette for en opplevelsesrik søndag på Bygdø Kongsgård.

 

Tidskjema for dagen:

  • 11:00 – Omvisning for kokker i fjøset
  • 11:30 – Start ponniridning
  • 12:00 – Kuslipp
  • 13:00-14:30 – Foredrag
  • 15:00 – Oppstart melking

 

I tillegg er det åpent fjøs og potetsetting hele dagen.

 

Åpningstid: klokken 11-16

Entre: Voksne kr 50,- barn kr 25,-

 

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere