Liv og røre for store og små på Åpen Gård for to år siden.

Søndag 5. mai inviterer Bygdø Kongsgård til åpen gård for store og små. Norges bondelag er selvfølgelig på plass og håper på å treffe stolte bondevenner. Tema for dagen er Smaken av Oslo og Akershus og bondelagskokk Bodil Fjellestad deler ut smaksprøver av lokale delikatesser. På menyen står blant annet årslam fra Bærum, storfe fra Nes og brød fra Grünerløkka Bakeri i Oslo. Til disse fantastiske smakene serveres det også eplemost fra Ringi Gård i Bærum.

Bli virtuell bonde

De som ikke får nok av gårdslivet på søndag inviteres til å delta i andelslag på www.bondevenn.no slik at man kan fortsette gårdsidyllen utover sommeren. Andelslagene konkurrerer mot hverandre i et spill hvor man hjelper bonden med å løse ulike utfordringer gjennom sommeren. Vinnerlaget får et gårdsopphold til en verdi av inntil 30.000 kroner.

Kuslipp og hopping i høyet

For de besøkende vil dagen blant annet by på kuslipp, hopping i høyet og ponniridning. Som seg hør og bør på en åpen gård blir det også økologisk gårdsmarked med mange fristelser. I tillegg arrangeres det kokkeseminar for både profesjonelle- og litt mindre profesjonelle kokker. Med litt godvilje fra værgudene ligger forholdene til rette for en opplevelsesrik søndag på Bygdø Kongsgård.

 

Tidskjema for dagen:

  • 11:00 – Omvisning for kokker i fjøset
  • 11:30 – Start ponniridning
  • 12:00 – Kuslipp
  • 13:00-14:30 – Foredrag
  • 15:00 – Oppstart melking

 

I tillegg er det åpent fjøs og potetsetting hele dagen.

 

Åpningstid: klokken 11-16

Entre: Voksne kr 50,- barn kr 25,-