Klar for første debatt med Listhaug

Av Inger Johanne Sæterbakk,
  • Tips en venn om denne siden

Bondelagets nye leder og landbruksministeren møtes til sin første debatt på onsdag.

Med mat skal landet bygges / Kan norsk landbruk bestå? Dette er overskrifta på en debatt om norsk landbrukspolitikk som arrangeres nå på onsdag i forbindelse med Arendalsuka. Det er første gang Norges Bondelags nye leder Lars Petter Bartnes møter landbruksminister Sylvi Listhaug til debatt. I tillegg deltar administrerende direktør i REMA 1000, Ole Robert Reitan, og parlamentarisk leder i Senterpartiet, Marit Arnstad. Terje Svabø er debattleder.

Debatten blir sendt direkte på TV2 Nyhetskanalen onsdag fra klokka 13.00. Dersom du ikke har tilgang til kanalen, streames debatten også her.

Norsk matproduksjon og -beredskap

Arendalsuka er et møtested for politikere, næringsliv, media og organisasjoner, og arrangeres hele inneværende uke. Onsdag 13. august er landbruk tema for flere av programpostene.

Norges Bondelag, Norske Felleskjøp og AgriAnalyse arrangerer formiddagsseminar om Terje Vigen, norsk matproduksjon og –beredskap. Lars Petter  Bartnes åpner seminaret, og i tillegg innleder Ingunn B. Foss, H, Knut Storberget, Ap, Einar Enger, Norske Felleskjøp, Kristin Halvorsen i Cicero og Christian Anton Smedshaug, AgriAnalyse. Stein Ørnhøi er møteleder.

Prosjekt Terje Vigen

Det vil handle om korn også i programposten "Prosjekt Terje Vigen – robåter med kornlast ankommer Pollen".
I Terje Vigens ånd har to roere, Axel Bjørkelid og Rolf-Erik Buøen Poppe, gjennomført den 60 sjømil lange turen fra Hirtshals til Arendal. Med seg fra Hirtshals har de lastet en heltønne med 100 kg dansk bygg. Målet med roturen er å markere behovet for norsk matproduksjon og norsk matvareberedskap. Kl 12. ror båtene inn i Pollen og laster korntønner i land. Det holdes en kort politisk appell før korntønnene fraktes videre til Arendal kultur- og rådhus der Arendalsuka altså arrangerer landbrukspolitisk møte ” Kan norsk landbruk bestå?”

Staten vant ulverettsaken

WWF fikk ikke medhold i at lisensjakta på ulv i vinter var ulovlig. – Vi er først og fremst lettet på vegne av folk som lever i områder med ulv og beitenæringen, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig i Norges Bondelag. Bondelaget var partshjelp for Staten.

ulv, rovdyr

Advarer mot nedleggelse av rovviltnemnder

Et regjeringsoppnevnt ekspertutvalg anbefaler at dagens rovviltnemnder legges ned og at fylkeskommunen får makta over investeringstilskudd i landbruket. Bondelaget advarer mot forslagene.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
31
Mai

Hvordan og hvorfor innføre biodiesel i norsk landbruk?

Park Inn Hotell, Gardermoen
Mandag
04
Juni

AU-møte

Scandic Lillehammer Hotel
Tirsdag
05
Juni

Styremøte og Representantskapsmøte

Scandic Lillehammer Hotel

Våre samarbeidspartnere