Klar for første debatt med Listhaug

Av Inger Johanne Sæterbakk,
  • Tips en venn om denne siden

Bondelagets nye leder og landbruksministeren møtes til sin første debatt på onsdag.

Med mat skal landet bygges / Kan norsk landbruk bestå? Dette er overskrifta på en debatt om norsk landbrukspolitikk som arrangeres nå på onsdag i forbindelse med Arendalsuka. Det er første gang Norges Bondelags nye leder Lars Petter Bartnes møter landbruksminister Sylvi Listhaug til debatt. I tillegg deltar administrerende direktør i REMA 1000, Ole Robert Reitan, og parlamentarisk leder i Senterpartiet, Marit Arnstad. Terje Svabø er debattleder.

Debatten blir sendt direkte på TV2 Nyhetskanalen onsdag fra klokka 13.00. Dersom du ikke har tilgang til kanalen, streames debatten også her.

Norsk matproduksjon og -beredskap

Arendalsuka er et møtested for politikere, næringsliv, media og organisasjoner, og arrangeres hele inneværende uke. Onsdag 13. august er landbruk tema for flere av programpostene.

Norges Bondelag, Norske Felleskjøp og AgriAnalyse arrangerer formiddagsseminar om Terje Vigen, norsk matproduksjon og –beredskap. Lars Petter  Bartnes åpner seminaret, og i tillegg innleder Ingunn B. Foss, H, Knut Storberget, Ap, Einar Enger, Norske Felleskjøp, Kristin Halvorsen i Cicero og Christian Anton Smedshaug, AgriAnalyse. Stein Ørnhøi er møteleder.

Prosjekt Terje Vigen

Det vil handle om korn også i programposten "Prosjekt Terje Vigen – robåter med kornlast ankommer Pollen".
I Terje Vigens ånd har to roere, Axel Bjørkelid og Rolf-Erik Buøen Poppe, gjennomført den 60 sjømil lange turen fra Hirtshals til Arendal. Med seg fra Hirtshals har de lastet en heltønne med 100 kg dansk bygg. Målet med roturen er å markere behovet for norsk matproduksjon og norsk matvareberedskap. Kl 12. ror båtene inn i Pollen og laster korntønner i land. Det holdes en kort politisk appell før korntønnene fraktes videre til Arendal kultur- og rådhus der Arendalsuka altså arrangerer landbrukspolitisk møte ” Kan norsk landbruk bestå?”

Ku på beite på Kjerringøy. Foto: VisualDays

Flere inn på eiersiden i Klimasmart Landbruk

Siden nyåret har åtte landbruksbedrifter- og organisasjoner gått inn som medeiere i prosjektet Klimasmart Landbruk. – Interessen og responsen har vært over all forventning, dette lover godt for næringas videre klimaarbeid, sier prosjektleder leder Tony Barman.

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere