Kjempar om å bli Årets lokallag

Av Inger Johanne Sæterbakk,
  • Tips en venn om denne siden

Dei 18 lokallaga som kjempar om den gjeve tittelen Årets lokallag i Norges Bondelag, er no klare. Her kan du sjå kven dei nominerte er.

Alle fylkeslaga i Bondelaget kårar kvart år Årets lokallag. Tittelen går til eit lokallag som har gjort ein spesielt bra innsats i året som gjekk. 18 lokallag kjempar no om den gjeve tittelen Årets lokallag 2017, som blir kåra på årsmøtet i Norges Bondelag på Lillehammer i juni. 

Malvik Bondelag vart kåra til Årets Lokallag i Sør-Trøndelag. Her mottar Arve Ørsjødal og Paul Vikhammer frå lokallaget prisen frå fylkesleiar i Sør-Trøndelag, Kari Åker. Laget har jobba spesielt mykje med jordvern i 2017. 

Enebakk Landbrukslag fekk den gjeve prisen for Årets lokallag i Akershus, mellom anna for jobben med rovdyrpolitikk.  På bildet: Jørgen Tohorshov frå Enebakk, Sigurd Enger, leiar i Akershus, Elin Slette, leiar i Enebakk landbrukslag og Eli Berven, nestleiar i Akershus.

Olav Botnevik med diplomet for årets lokallag

Leiar i Os Bondelag, Olav Botnevik med det synlege provet på at laget er Årets lokallag i Hordaland. Laget fylte 150 år i 2017 og hadde ekstra stor aktivitet i samband med jubileet.

Skiptvet Bondelag har mellom anna vore med på å lage kunstutstilling i året som gjekk. Lokallaget vart kåra til Årets Lokallag i Østfold, og fekk prisen frå fylkesleiar Svend Arild Uvaag. 

Nes og Helgøya Bondelag har gått i bresjen for dugnadsfiber til fleire hundre husstandar på Nes og Helgøya, og fekk prisen som Årets Lokallag i Hedmark. Her er lokallagsleiar Mari Gjestvang og fylkesleiar Erling Aas-Eng.  

Andebu Bondelag feira 150-årsjubileem med stor aktivitet i 2017, og toppa det heile med å bli kåra til Årets lokallag i Vestfold. Her er organisasjonssjef Elin Røed, fylkesstyremedlem Karine Huseby og Alf Solberg, Kristian Nilsson og Erik Grytnes frå Andebu Bondelag. 

Alta Bondelag vart kåra til Årets lokallag i Finnmark, mellom anna for innsatsen med å arrangere Open Gard og jobbe for jordvern. Lokallagsleiar Lasse Johnsen mottok prisen frå  fylkesleiar Grete-Liv Olaussen. 

Gjerpen og Solum Bondelag er Årets lokallag i Telemark. Dei har høg aktivitet og ein god informasjonsstrategi. Her er Ivar Gulseth, Johan Martin Tovslid, Nina Nærum og Helene Hoppestad frå styret i lokallaget. 

Kjell Arne Heggheim med det synlege provet på at Kjølsdalen Bondelag er Årets lokallag i Sogn og Fjordane. Dei får prisen mellom anna for det gode vervearbeidet sitt. 

Lier Bondelag er Årets lokallag i Buskerud. Leiar Wiggo Andersen og resten av styret mottok prisen for sine høge aktivtet gjennom mange år. 

Ørskog Bondelag vart kåra til Aktivit Lokallag i Møre og Romsdal, og kunne ta imot vandrepremieren, trekofferten. Her er fylkesleiar Oddvar Mikkelsen, leiar Knut Ivar Bøe og nestleiar Eli Sjåstad i Ørskog Bondelag, og styremedlem i Norges Bondelag, Birte Usland. Ørskog Bondelag har eit høgt aktivitetsnivå og jobbar med mange ulike saker gjennom året.

Guro Hem Vevstad frå Gjerstad Bondelag tar imot prisen for Årets lokallag i Aust-Agder frå nestleiar i fylkesstyret, Marit Gunn Tveit. Åseral Bondelag fekk prisne som Årets lokallag i Vest-Agder. 

Tromsøysund Bondelag er Årets lokallag i Troms. Leiar Ellinor Jensen fekk prisen av dåverande fylkesleiar, Asgeir Slåttnes. 

Linda Suleng frå Østre Toten Bondelag med det synleget provet på at laget er Årets lokallag i Oppland. 

Leksvik Bondelag er Årets Lokallag i Nord-Trøndelag. Lokallagsleiar Morten Stefan Berg fekk prisen frå fylkesleiar Borgny Grande. 

Vefsn Bondelag fekk prisen for Årets Lokallag i Nordland, mellom anna for det gode vervearbeidet sitt. Lokallagsleiar Roger Eliassen tok imot prisen frå fylkesleiar Ståle Nordmo. 

I Rogaland var det Bjerkreim Bondelag som stakk av med tittelen Årets Lokallag. Bildet er tatt i samband med bålaksjonen i januar 2017, eitt av mange arrangement i regi av det aktive lokallaget i fjor.

 

 

mTr

Serverte frokost til stortingspolitikerne

Politikere fra de fleste norske partiene møtte opp på Bondelagets årlige frokost foran Stortinget. Kvalitet, verdiskaping og forutsigbarhet i landbrukspolitikken var noen av stikkordene fra de som holdt appeller.

Åpen Gård på Facebook

Bli med på Åpen Gård på Facebook!

Fredag 20. april gjentar vi suksessen fra i fjor, og arrangerer Norges største Åpen Gård på Facebook. Arrangementet gir oss mulighet til å vise norsk landbruk fram på sitt beste i forkant av årets jordbruksoppgjør. Skal vi lykkes trenger vi din hjelp!

ost

EU vil innføre lov om god handelsskikk

EU-kommisjonen la denne uka fram forslag om en lov om god handelsskikk som skal gi mer rettferdig konkurranse i dagligvaresektoren og styrke bondens inntektsgrunnlag. – Stortinget bør la seg inspirere, mener Bondelaget.

Lars Petter Bartnes og Leif Forsell

Forventer kraftig inntektsnedgang for bonden

Den norske bonden kan forvente en inntektsnedgang på 14 500 kroner fra 2016 til 2018. Det viser ferske tall fra Budsjettnemda for jordbruket. – Alvorlig for framtida til norsk matproduksjon og et krevende utgangspunkt for årets jordbruksforhandlinger, mener Bondelaget.

Sau på beite

Åpner for etterregistrering

Landbruksdirektoratet åpner for at foretak som ikke har ført opp dyr på beite/utmarksbeite i søknad om produksjonstilskudd for 2017 nå kan etterregistrere disse opplysningene innen 25.4.2018 og få utbetalt tilskudd.

Marte Bogstad fikk god hjelp til fjøsstellet. Foto: NBU.

Ungdomspolitikere på fjøsbesøk

​​​​​​​Nærmere tjue topptillitsvalgte fra ungdomspartiene fikk en smakebit på unge bønders hverdag da de hjalp til med fjøsstellet på Smedstad gård.

Fjorårets vinnere.

Kjenner du en Askeladd?

Vi leter etter en kreativ bygdegründer til årets Askeladdpris. Prisen som går til unge etablerere på bygda er i år økt til hele 50 000 kroner.

Frøydis Haugen i Malawi

Varmt møte mellom malawiske og norske bønder

Landbruket i Malawi liknar ikkje mykje på vårt landbruk. Men ein ting har bøndene i dei to landa til felles: Bekymringa for vêret. For bonden frå Bergen vart det uvant å gå rundt og håpe på regn, då ho nyleg besøkte Malawi.

Ku på beite på Kjerringøy. Foto: VisualDays

Flere inn på eiersiden i Klimasmart Landbruk

Siden nyåret har åtte landbruksbedrifter- og organisasjoner gått inn som medeiere i prosjektet Klimasmart Landbruk. – Interessen og responsen har vært over all forventning, dette lover godt for næringas videre klimaarbeid, sier prosjektleder leder Tony Barman.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Fredag
20
April

Åpen Gård på Facebook

Hele Norge - via Facebook
Torsdag
26
April

Jordbruksoppgjeret 2018: Overlevering av jordbrukets krav

Landbruks- og matdepartementet

Våre samarbeidspartnere