Karla Siverts er død

Publisert 24.06.2016
  • Tips en venn om denne siden

Karla Siverts døde i går kveld, 29 år gammel. Karla har vært bondelagskokk de siste to årene.

I går mottok vi den triste beskjeden om at Karla Siverts er død etter lengre tids kreftsykdom.

Karla var en høyt respektert og anerkjent kokk og kjøkkensjef på restauranten Smalhans i Oslo, og er også kjent for mange fra tv og andre medier. Norges Bondelag har hatt gleden av å samarbeide tett med Karla de siste to årene. Under matfestivalen Grühne Woche i Berlin i januar i fjor ble hun lansert som vår nye bondelagskokk, og mottok Bondelagets kokkestipend på 100.000 kroner.

- Nordmenn er veldig flinke til å bruke filet og kjøttdeig i matlagingen sin. Som bondelagskokk vil jeg jobbe for å lære bort hvordan man også kan utnytte de andre kjøttstykkene på dyret, sa Karla Siverts da hun ble utnevnt til bondelagskokk.

Karla har vært en viktig bidragsyter og stor inspirasjonskilde for Norges Bondelag gjennom sin periode som bondelagskokk, med sin store kunnskap, oppriktige engasjement og unike formidlingsevne.

Helt til det siste stilte Karla opp for oss, til tross for at sykdommen svekka henne. På vårt årsmøte på Lillehammer for to uker siden hadde vi gleden av å få servert festmiddag etter hennes meny.

Våre tanker går i dag til Karlas ektemann og datter, til hennes øvrige familie og til hele det norske kokkemiljøet.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere