Karla Siverts er død

Publisert 24.06.2016
  • Tips en venn om denne siden

Karla Siverts døde i går kveld, 29 år gammel. Karla har vært bondelagskokk de siste to årene.

I går mottok vi den triste beskjeden om at Karla Siverts er død etter lengre tids kreftsykdom.

Karla var en høyt respektert og anerkjent kokk og kjøkkensjef på restauranten Smalhans i Oslo, og er også kjent for mange fra tv og andre medier. Norges Bondelag har hatt gleden av å samarbeide tett med Karla de siste to årene. Under matfestivalen Grühne Woche i Berlin i januar i fjor ble hun lansert som vår nye bondelagskokk, og mottok Bondelagets kokkestipend på 100.000 kroner.

- Nordmenn er veldig flinke til å bruke filet og kjøttdeig i matlagingen sin. Som bondelagskokk vil jeg jobbe for å lære bort hvordan man også kan utnytte de andre kjøttstykkene på dyret, sa Karla Siverts da hun ble utnevnt til bondelagskokk.

Karla har vært en viktig bidragsyter og stor inspirasjonskilde for Norges Bondelag gjennom sin periode som bondelagskokk, med sin store kunnskap, oppriktige engasjement og unike formidlingsevne.

Helt til det siste stilte Karla opp for oss, til tross for at sykdommen svekka henne. På vårt årsmøte på Lillehammer for to uker siden hadde vi gleden av å få servert festmiddag etter hennes meny.

Våre tanker går i dag til Karlas ektemann og datter, til hennes øvrige familie og til hele det norske kokkemiljøet.

Støtter felling innenfor ulvesona

Rovviltnemndene i Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold går inn for å ta ut tre revirer innenfor ulvesona under vinterens lisensjakt. – Nemndene tar ansvar og følger opp Stortingets politikk, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig i styret i Norges Bondelag.

Kornet tørker bort på Romerike.

For seint for kornet

Årets kornavling kan bli om lag halvparten av det normale, mens mye av graset fortsatt kan berges.

Frokostseminar om Klimasmart Landbruk, 18. juni

Status og fremdrift for Klimasmart Landbruk

Klimasmart Landbruk er næringas viktigste fellessatsing for å redusere klimaavtrykket på norske gårdsbruk. Se opptak fra frokostseminar for å lære mer om prosjektet og videre arbeid fremover.

Nedbygging av matjord

Mindre matjord omdisponert i 2017

Ferske tall fra SSB viser at 4025 dekar dyrka mark matjord ble omdisponert til andre formål enn landbruk i 2017. Dette er en nedgang på nesten 2000 dekar fra i 2016.

Forholdstallet for kvote på kumelk økes fra 0,98 til 0,99

Etter ekstraordinære kvotedrøftinger for kumelk for 2018 mellom Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag og Landbruks-og matdepartementet, ble man enige om å øke forholdstallet for disponibel kvote fra 0,98 til 0,99. Tørke og usikkerhet om fôrsituasjonen spilte inn på beslutningen.

Styret i årsmøtesalen

Nullvisjon for dårleg dyrevelferd

Norges Bondelag godtar ikkje dårleg dyrevelferd og vil ha nullvisjon for dyrevelferdssaker. Det inneber at regelverket på dyrevelferd skal følgjast på alle norske husdyrbruk.

Årsmøte 2018

Se opptak fra Bondetinget 2018

Norges Bondelag sitt årsmøte gikk av stabelen 6. og 7. juni på Lillehammer. Her kan du se opptak fra innledninger og debattene.

Lars Petter Bartnes

Bartnes gjenvalgt som leder i Norges Bondelag

Norges Bondelag samlet til årsmøte på Lillehammer 6. og 7. juni har i dag gjenvalgt Lars Petter Bartnes (49) som leder. Bjørn Gimming er gjenvalgt som 1. nestleder og Frøydis Haugen er gjenvalgt som 2. nestleder for organisasjonen.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
14
August

Gården som læringsarena i skolen

Auditoriet, Arendal Bibliotek
Tirsdag
14
August

Den store landbruksduellen!

Lille andevinge, Arendal
Onsdag
15
August

Bondepub!

Barrique øl- og vinstue, Arendal

Våre samarbeidspartnere