Kåfjord Bondelag er årets lokallag

Av Elisabeth Sæther,
  • Tips en venn om denne siden

Kåfjord er kåret til årets lokallag i Norges Bondelag. – Med nesten dobling av eget medlemstall det siste året og høyt aktivitetsnivå er dere er til stor inspirasjon for oss andre, sa ordfører i Norges Bondelag, Arne Magnus Aasen da han overrakte prisen på organisasjonens årsmøte.

Torstein Jenssen, Kåfjord lokallag

Lokallagsleder Torstein Jenssen var tilstede og fikk overrakt prisen på vegne av lokallaget. Han takket for prisen og lovte at Kåfjord Bondelag vil holde oppe trykket også fremover.

- Vi startet opp med nytt styre i 2015 og de fleste styremedlemmene våre er under 35 år. Denne anerkjennelsen betyr mye for oss og gjør at vi får lyst til å stå enda hardere på for et levende landbruk i Kåfjord og over hele landet, sa Jenssen.

Fremover vil Kåfjord Bondelag blant annet arrangere Åpen Gård og eget traktorkurs for kvinnelige bønder.

- Jeg er stolt av å kunne gi prisen til Kåfjord Bondelag som har hatt voldsomt vekst gjennom hele året og markert Bondelaget og landbruksnæringa positivt i sitt nærmiljø. Dette er Bondelaget på sitt beste, sa juryformann Arne Magnus Aasen, ordfører i Norges Bondelag.

Juryen har bestått av Arne Magnus Aasen (ordfører i Norges Bondelag), Kristin Ianssen (1. nestleder) og Astrid Solberg (organisasjonssjef).

Om vinneren av årets lokallag 2016 sier juryen følgende:

  • Vinneren er et lokallag som etter mange år preget av lite aktivitet, valgte et nytt styre for 2015, bestående av et flertall av driftige kvinner under 30 år.
  • Gjennom hele året har drifta av laget båret preg av kreativt og godt organisasjonsarbeid, god kontakt med samarbeidspartnere, politikere og kontaktnettverk.
  • Rekruttering har stått høyt i fokus, og lokallag har nesten doblet medlemstallet fra fjoråret.
  • Lokallaget har aktivt jobbet for å markere Bondelaget og landbruksnæringa positivt, både i egen kommune og regionalt. De har arrangert flere sosiale sammenkomster og Åpen Gård.  De har også vist stort personlig engasjement i skredsikringssaker.
  • Alt i alt har laget vært til stor inspirasjon for andre unge bønder og lokallag i fylket, og deres arbeid i Bondelaget har på flere måter bidratt til å gjøre en forskjell i hjemkommunen.
Landbrukspodden

Har du sjekka ut Landbrukspodden?

Har du lyst på litt landbrukspåfyll mens du ligger på stranda eller sitter på traktoren i sommer? Landbrukspodden er en podcast for deg som er interessert i landbruk, politikk og samfunn, produsert av Norsk Landbrukssamvirke og Norges Bondelag.

Illustrasjonsbilde landskap

Trenger du noen å snakke med?

Tørken og fôrkrisa gir hodebry og bekymringer for mange bønder. Norsk Landbruksrådgivning har rådgivere du kan ta kontakt med dersom bekymringene blir store og du trenger noen å snakke med.

Bartnes og Furuberg

Samordner arbeidet med tørke og fôrkrise

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har i dag blitt enige om å lage en felles kriseorganisering av arbeidet med tørke og fôrmangel, for å få en enda bedre kontakt med medlemmer og myndigheter.

Rundballing på Mustadseter

Viktig informasjon ved import av fôr

Fredag 13. juli åpnes det for tollfri import av høy og halm. Men import av fôr er ikke risikofritt, og og Mattilsynet er bekymra for smitte som kan følge med innførsel av grovfôr.

oppmøte kalnes

Møttes for å diskutere fôrsituasjonen

Flere hundre bønder var til stede på de første informasjonsmøtene Bondelaget og samvirkeorganisasjonene arrangererte i går. Det er planlagt flere møter utover uka.

Tørr åker

Beholder korntilskudd

Nå er høyeste prioritet for bønder i tørkeutsatte områder å sikre nok fôr til dyra. Da kan det komme godt med at LMD klargjør at korn som ikke treskes, men slås til grønnfôr vil beholde arealtilskudd som for korn.

Tesco

Britisk lov om god handelsskikk fungerer

Fem år etter oppstart kan det britiske handelsombodet konstatere at leverandørane klagar mindre og daglegvarekjedane opplever at forholdet til leverandørane har betra seg.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
14
August

Gården som læringsarena i skolen

Auditoriet, Arendal Bibliotek
Tirsdag
14
August

Den store landbruksduellen!

Lille andevinge, Arendal
Onsdag
15
August

Bondepub!

Barrique øl- og vinstue, Arendal

Våre samarbeidspartnere