Jens godt fastklistra på traktoregg over hele Oppland

Av Astrid Simengård,
  • Tips en venn om denne siden

Nå har Jens lagt det store egget - ingen mat uten bønder er slagordet som er klistra opp på rundballer.

Rundballer, eller traktoregg, over hele fylket er i disse dager dekorert med sinte fjes, skuffelser og slagord som reaksjon over tilbudet Staten ga i årets jordbruksforhandlinger.

Noen av traktoreggene har fått en mer profesjonell dekor i dag. Klistremerke med bilde av Jens Stoltenberg og påskriften "Nå har Jens lagt det store egget - ingen mat uten bønder" er klistret på. Blant annet møtte fylkesmann Kristin Hille Valla og Landbruksdirektør Anders Prestegarden et slikt traktoregg foran inngangen til Statens Hus i Lillehammer. Der møtte de også leder i Oppland Bondelag Trond Ellingsbø og leder i Oppland Bonde- og småbrukarlag Terje Holen.

Bilder fra Oppland i dag:

Trond Ellingsbø og Terje Holen foran Statens Hus på Lillehammer.

I rundkjøringa på Vinstra.

I Strandgata på Gjøvik.

Nordre innkjøring til Lillehammer.

Langs gamle E6 (fungerende E6 nå) i Øyer.

På Lillehammer skysstasjon.

Ellers er traktoregg dekorert med Jens Stoltenberg også observert i Nord-Gudbrandsdalen, Otta-dalen og Valdres, og i flere andre fylker. Det blir fylt på med flere bilder etterhvert.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere