IPT på Arendalsuka

Publisert 16.08.2019
  • Tips en venn om denne siden

Stein A. Ytterdahl, Fylkesmann i Agder, landbruks- og matminister Olaug V. Bollestad og Sjur Sætre, Ekko-redaksjonen, NRK P2 holdt alle innlegg på frokostseminarat om Inn På Tunet under Arendalsuka.

Stor interesse for frokostseminaret om Inn På Tunet.

Et fullsatt auditorium på Arendal videregående skole fikk høre sterke vitnemål om hva kontakt med dyr og gårdsdrift  kan bety for mennesker  som  av ulike  grunner har havna på sida av samfunnet. Det skjedde på frokostseminaret om Inn  på tunet, under Arendalsuka, i regi av Norges Bondelag IPT Norge SA og Fylkesmannen i Agder.

Landbruksminister og sjukepleier Olaug Bollestad etterlot ingen tvil om sitt engasjement for og tro på dette tjenestetilbudet.

- Vi må få fram mennesket bak diagnosen og her representerer gården og dyreholdet en unik arena, sa statsråden. Kjersti Toppe fra Stortingets helsekomite påpekte det samme.

Kjersti Jensen fra Årungen Utedrift og Frogn kommunes tiltakskonsulent, Sissel Hylland-Kaldestad presentere det opplegget Årungen tilbyr sammen med kommunen.

Det sterkeste inntrykket gav likevel Sjur Sæthre, mangeårig journalist i NRKs Ekko-redaksjon, som fortale om og lot tilhørerne få gjenhør med sin reportasje fra Meltvedt gård, fra i fjor, der han intervjua både bonden Vetle Øverland og brukerne, Tor, Vivian og Silje. Hele Ekko-programmet kan høres her. 

Fra v.: Sissel Hylland-Kaldestad, Frogn kommune Kjersti Jensen, Årungen utedrift Endre Stakkerud, IPT Norge SA Stein A. Ytterdahl, Fylkesmann i Agder. Foto: Amund Johnsrud

Arrangørene. Fra v.:  Norges Bondelag – Amund Johnsrud, Fylkesmannen i Agder – Heidi Marie Vige og Lisbeth Kismul, IPT Norge SA - Hege Lindstrøm. Hun er også leder  av IPT-utvalget i Norges Bondelag

Ny ordning kan gi mer arbeidskraft i landbruket

Regjeringa innfører en ordning som gjør det mer gunstig for permitterte å ta seg jobb i landbruket. – Løsningen kan bidra til at flere ønsker å ta seg arbeid i landbruket, sier Bartnes.

Bondelaget vil bidra til trygg forsyning av mat

- Stortinget har slått fast hvor viktig matforsyningen er for samfunnet. Vi vil samarbeide for å sikre trygg forsyning av mat i den usikre situasjonen vi er i, sier bondelagsleder Bartnes.

Vil innføre «frikort» for permitterte

Våronna står for døren og det er et stort behov for arbeidskraft i landbruket. Nå foreslår Norges Bondelag å innføre et «frikort» slik at permitterte arbeidstakere motiveres til å søke jobb i næringa.

Forlenget oppholdstillatelse i grøntsektoren

Mange som allerede er i arbeid får nå fortsette å jobbe. – Et godt grep for å sikre nødvendig arbeidskraft i grønsektoren, sier leder i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes.

Viktig seier for våre medlemmer

Bønder som ikke har fått registrert sine søknader om produksjonstilskudd i søknadsomgangene 2017 - 2019 vil nå få en ny sjanse. Landbruksdirektoratet endrer dispensasjonspraksisen.

Ukens podkast - korona spesial

Landet vårt er sterkt preget av situasjonen vi står i, samtidig skal vi i landbruket sørge for å holde hjulene i gang og produsere mat til befolkningen.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
22
april

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere