- Ingen mathall uten importvern

Publisert 05.10.2012
  • Tips en venn om denne siden

Matmangfoldet forutsetter importvern, sier Aina Bartmann i Bondens Marked til Klassekampen.

Aina Bartmann. Foto: Bjørn Molstad.

I en artikkel i dagens Klassekampen påpeker Aina Bartmann, leder av Bondens Marked, at et styrket tollvern ikke bare er en forutsetning for volumproduksjon, men også for mangfoldet og småskalaprodusentene av mat. Mathallen Oslo åpner i disse dager, og tilbyr en kombinasjon av kjøtt, fisk, grønnsaker, bakervarer, kaffe - alt fra de beste produsentene og distributørene i Norge, men også importerte produkter.

– Det er noen sammenhenger som mange tydeligvis ikke har klart for seg. Småskalaprodusentene som selger sine produkter gjennom Bondens marked og som vil sette preg på Mathallen, er like avhengige av et effektivt importvern som de store volumprodusentene. Mathallen kunne ikke la seg realisere uten importvernet, sier Aina Bartmann til Klassekampen.

Norges Bondelag er en av stifterne av Bondens Marked, som har tilbydt lokal mat solgt av produsentene på marked i mange norske byer siden 2003.

 

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere