Hvem er Årets unge bonde 2014?

Av Inger Johanne Sæterbakk,
  • Tips en venn om denne siden

Foreslå din kandidat til den gjeve tittelen innen 26. september.

Årets unge bonde 2014For femte år på rad skal framtidens bondestand hedres. Bonde og rockemusiker Terje Uv fra Rennebu stakk av med den gjeve tittelen. Nå er Norges Bygdeungdomslag på jakt etter nye kandidater.

- I fjor fikk vi inn 200 nominasjoner, på et skyhøyt nivå og som virkelig viste bredden innen norsk matproduksjon. Gjennom årets kåring håper vi å få enda flere nominasjoner, og at vi kan bidra til å synliggjøre flere av de flotte historiene som er der ute, sier Ragnhild Duserud, bygdepolitisk nestleder i Norges Bygdeungdomslag.

Ser etter gode forbilder

Juryen ser etter en matprodusent under 35 år, et sunt forbilde som kan inspirere flere kloke hoder og driftige hender til å finne veien til norsk landbruk. Årets unge bonde vinner 20.000 kr til å dra på sin drømmereise, med avløser i inntil en uke, sponset av Norske Landbrukstenester.

Slik nominerer du

Nominasjonsskjemaet er åpent til 26. september. 3. oktober slippes en liste over de 20 beste kandidatene. Da er det opp til folket å bestemme hvem som skal til finalen og vurderes av juryen. Man kan kun stemme én gang, og fristen for å stemme er 19. oktober. De fem med flest stemmer vil deretter bli vurdert av juryen, og 8. november får vi vite hvem som er Årets unge bonde 2014 på messa Bedre landbruk i Lillestrøm.

Årets jury består blant andre av:

- Juryleder og landbruksminister Sylvi Listhaug
- Programleder og artist, Gaute Grøtta Grav
- Rektor ved Høgskolen i Hedmark, Lise Iversen Kulbrandstad
- Leder i Norges Bygdeungdomslag, Gunn Jorunn Sørum
- Representater fra McDonald's Norge og Felleskjøpet Agri

Det er Norges Bygdeungdomlag, McDonalds Norge og Felleskjøpet Agri som står bak kåringa.

Staten vant ulverettsaken

WWF fikk ikke medhold i at lisensjakta på ulv i vinter var ulovlig. – Vi er først og fremst lettet på vegne av folk som lever i områder med ulv og beitenæringen, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig i Norges Bondelag. Bondelaget var partshjelp for Staten.

ulv, rovdyr

Advarer mot nedleggelse av rovviltnemnder

Et regjeringsoppnevnt ekspertutvalg anbefaler at dagens rovviltnemnder legges ned og at fylkeskommunen får makta over investeringstilskudd i landbruket. Bondelaget advarer mot forslagene.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
31
Mai

Hvordan og hvorfor innføre biodiesel i norsk landbruk?

Park Inn Hotell, Gardermoen
Mandag
04
Juni

AU-møte

Scandic Lillehammer Hotel
Tirsdag
05
Juni

Styremøte og Representantskapsmøte

Scandic Lillehammer Hotel

Våre samarbeidspartnere