Hva er viktigst i jordbruksforhandlingene 2013?

Av Guro Bjørnstad,
  • Tips en venn om denne siden

Materiell til studie- og høringsarbeid sendes nå ut til fylkes- og lokallag.

Innspillene fra organisasjonen er en viktig del grunnlaget for hva Norges Bondelags forhandlingsutvalg skal legge vekt på i jordbruksforhandlingene. Forhandlingsutvalget, med bistand og råd fra sekretariatet i Norges Bondelag, legger ned mye tid og energi i jordbruksforhandlingene på vegne av medlemmene. Forhandlingsutvalget må være kjent med medlemmenes synspunkter for å være i stand til å gjøre den jobben de er satt til.

Årets studiehefte har fått navnet Jordbruksoppgjøret 2013 - Nye muligheter!

Frist for høringsinnspill er 15. februar 2013.

 

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere