Her vokser det brød

Publisert 23.06.2016
  • Tips en venn om denne siden

Neste års brød er allerede sådd, og på kornåkre landet over er det satt ut bannere med teksten Her vokser det brød.

Kick off for årets kornåkerkampanje «Her vokser det brød» på Kirkeby gård i Maridalen, Oslo. F.v. Per Skorge (Norges Bondelag), Torunn Norbø (Opplysningskontoret for brød og korn), Per Christian Samson (Baker W B Samson) og Robert Grefsrud (Lantmännen Cerealia).

Hovedmålet med kampanjen er å vise fram hvor i Norge det produseres korn, mel og brød, og knytte den norske kornbonden og bakeren tettere sammen. Vi vil vise at de bølgende kornåkrene rundt oss ender opp som brød hos den lokale bakeren. Kampanjen startet så smått i fjor, og i år er det over 30 bannere med Her vokser det brød i kornåkre rundt om i landet, godt synlig langs veier og turstier under hele vekstsesongen.

Kampanjen er et samarbeid mellom Norges Bondelag, Norske Felleskjøp og Opplysningskontoret for brød og korn.  

I år starter det hele på gården til Per Skorge, kornbonde og generalsekretær i Norges Bondelag. Noe av Skorges hvete fra Kirkeby gård i Maridalen vil males på Bjølsen Valsemølle og deretter brukes i Maridalsbrødet til Per Christian Samson, 5. generasjonsbaker hos W B Samson.

Har du allerede sett et Her vokser det brød skilt? Ta et bilde, del det og bruk #hervokserdetbrød 

 

Følg kornåkeren til Hans Edvard Torp i Vestfold, fra våronn til innhøsting, med et nytt bilde hver dag på facebook.

 

Landbrukspodden

Har du sjekka ut Landbrukspodden?

Har du lyst på litt landbrukspåfyll mens du ligger på stranda eller sitter på traktoren i sommer? Landbrukspodden er en podcast for deg som er interessert i landbruk, politikk og samfunn, produsert av Norsk Landbrukssamvirke og Norges Bondelag.

Illustrasjonsbilde landskap

Trenger du noen å snakke med?

Tørken og fôrkrisa gir hodebry og bekymringer for mange bønder. Norsk Landbruksrådgivning har rådgivere du kan ta kontakt med dersom bekymringene blir store og du trenger noen å snakke med.

Bartnes og Furuberg

Samordner arbeidet med tørke og fôrkrise

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har i dag blitt enige om å lage en felles kriseorganisering av arbeidet med tørke og fôrmangel, for å få en enda bedre kontakt med medlemmer og myndigheter.

Rundballing på Mustadseter

Viktig informasjon ved import av fôr

Fredag 13. juli åpnes det for tollfri import av høy og halm. Men import av fôr er ikke risikofritt, og og Mattilsynet er bekymra for smitte som kan følge med innførsel av grovfôr.

oppmøte kalnes

Møttes for å diskutere fôrsituasjonen

Flere hundre bønder var til stede på de første informasjonsmøtene Bondelaget og samvirkeorganisasjonene arrangererte i går. Det er planlagt flere møter utover uka.

Tørr åker

Beholder korntilskudd

Nå er høyeste prioritet for bønder i tørkeutsatte områder å sikre nok fôr til dyra. Da kan det komme godt med at LMD klargjør at korn som ikke treskes, men slås til grønnfôr vil beholde arealtilskudd som for korn.

Tesco

Britisk lov om god handelsskikk fungerer

Fem år etter oppstart kan det britiske handelsombodet konstatere at leverandørane klagar mindre og daglegvarekjedane opplever at forholdet til leverandørane har betra seg.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
14
August

Gården som læringsarena i skolen

Auditoriet, Arendal Bibliotek
Tirsdag
14
August

Den store landbruksduellen!

Lille andevinge, Arendal
Onsdag
15
August

Bondepub!

Barrique øl- og vinstue, Arendal

Våre samarbeidspartnere