Hedmark serverer matproduksjon i valgkampen

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

-Vi skal sette matproduksjonen på dagsorden i valgkampen, sier Hedmarksleder Einar Myki.

Leder i Hedmark Bondelag, Einar Myki.Mandag ønsker Hedmarksleder Einar Myki  velkommen til en konferanse der verdikjeden for mat er stikkordet for 150 deltakere fra landbruket, handelen og næringsmiddelindustrien,. - Vi vil sette søkelyset på helheten i verdikjeden; søkelys på hvor avhengig næringsmiddelindustrien er av norsk matproduksjon og samtidig at næringsmiddelindustrien bidrar til at vi får solgt varene våre i butikken. Med Lidls manglende suksess i Norge, tror jeg dagligvarehandelen i Norge er minst like avhengig av norsk produksjon, sier Myki.

På møtet skal Norgesgruppens eier Torbjørn Johannson skal  snakke om dagligvare-enerens planer for framtida.

Landbruksminister Trygve Magnus Slagsvold Vedum deltar med foredrag og i debatt, det samme gjør Tines strategirådgiver Kristin Hoff. Videre deltar blant andre direktør Bjørn Eidem i NHO Mat og landbruk, og leder Jan-Egil Pedersen i Norsk Nærings- og nytelsesmiddelarbeiderforbund.

- Hensikten med programmet er å synliggjøre at jordbruk, næringsmiddelindustri og dagligvare er den viktigste næringskjeden i Hedmark, sier leder Einar Myki i Hedmark Bondelag om møte i amar som avsluttes med en debatt mellom fire partier, to blokker, to regjeringsalternativ.

Mer om Hedmarksmøtet.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere