Leder i Hedmark Bondelag, Einar Myki.Mandag ønsker Hedmarksleder Einar Myki  velkommen til en konferanse der verdikjeden for mat er stikkordet for 150 deltakere fra landbruket, handelen og næringsmiddelindustrien,. - Vi vil sette søkelyset på helheten i verdikjeden; søkelys på hvor avhengig næringsmiddelindustrien er av norsk matproduksjon og samtidig at næringsmiddelindustrien bidrar til at vi får solgt varene våre i butikken. Med Lidls manglende suksess i Norge, tror jeg dagligvarehandelen i Norge er minst like avhengig av norsk produksjon, sier Myki.

På møtet skal Norgesgruppens eier Torbjørn Johannson skal  snakke om dagligvare-enerens planer for framtida.

Landbruksminister Trygve Magnus Slagsvold Vedum deltar med foredrag og i debatt, det samme gjør Tines strategirådgiver Kristin Hoff. Videre deltar blant andre direktør Bjørn Eidem i NHO Mat og landbruk, og leder Jan-Egil Pedersen i Norsk Nærings- og nytelsesmiddelarbeiderforbund.

- Hensikten med programmet er å synliggjøre at jordbruk, næringsmiddelindustri og dagligvare er den viktigste næringskjeden i Hedmark, sier leder Einar Myki i Hedmark Bondelag om møte i amar som avsluttes med en debatt mellom fire partier, to blokker, to regjeringsalternativ.

Mer om Hedmarksmøtet.