Han er Årets unge bonde

Publisert 11.11.2013
  • Tips en venn om denne siden

Terje Uv (34) fra Rennebu ble lørdag kåret til Årets unge bonde 2013.

Terje Ulv, årets unge bonde 2013, foto: NBULørdag 9. november ble det klart hvem som stakk av med prisen Årets unge bonde 2013 og det er Terje Uv fra Voll i Rennebu i Sør-Trøndelag. 

Kåringen fant sted under Felleskjøpets messe "Bedre Landbruk" på Lillestrøm lørdag ettermiddag. Uv kunne ikke komme å motta prisen selv, siden han befinner seg i Brønnøysund. 34-åringen er nemlig ikke bare bonde av yrke, han er også musiker og spiller i rockebandet Johndoe, som har konsert i Helgeland-byen lørdag kveld. 

Han hadde ordnet seg med en stand-in, kameraten Erik Kvam, som mottok prisen i hans fravær. 

En inspirasjonskilde i lokalmiljøet

Landbruks- og matminister og juryleder Sylvi Listhaug sto for utdelingen av prisen.

- Vinneren av Årets unge bonde 2013 er et sunt forbilde med et sterkt engasjement for norsk landbruk. Som ung gårdbruker har vinneren inspirert flere i lokalmiljøet og er et kjent navn også utover sitt hjemfylke. Vinneren har pågangsmot, er pliktoppfyllende og står på for at både familien og dyra skal ha det best mulig, heter det i begrunnelsen som den nyvalgte mat- og landbruksministeren Sylvi Listhaug leste opp for forsamlingen.

200 forslag kom inn i forbindelse med Årets unge bonde 2013. Av disse ble 20 stykker nominert. Nesten 4000 stykker stemte og deretter kom Terje Uv til finalen sammen med Anne-Stine Myrvold fra Valdres, Terje Uv fra Rennebu, Dag Fredrik Eftedal fra Larvik, John-Erik Bjørlo fra Sortland og Åsmund Nymoen fra Tolga. 

Fjerde året på rad

Juryen har foruten Listhaug bestått av leder i Norges Bygdeungdomslag, Gunn Jorunn Sørum, rektor ved Universitetet for miljø- og biovitenskap Mari Sundli Tveit, TV-kokk og kokebokforfatter Lise Finckenhagen, musiker og melkebonde Aasmund Nordstoga og administrerende direktør i McDonalds Norge Olli Kilpi, Årets unge bonde 2012 Per Magnus Værdal og styreleder i Felleskjøpet Agri Einar Enger.

Dette er fjerde året på Årets unge bonde blir kåret.

Kilde: Norges Bygdeungdomslag

Ku på beite på Kjerringøy. Foto: VisualDays

Flere inn på eiersiden i Klimasmart Landbruk

Siden nyåret har åtte landbruksbedrifter- og organisasjoner gått inn som medeiere i prosjektet Klimasmart Landbruk. – Interessen og responsen har vært over all forventning, dette lover godt for næringas videre klimaarbeid, sier prosjektleder leder Tony Barman.

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere