- Grüne Woche styrker regionsamarbeidet

Av Marthe Haugdal,
  • Tips en venn om denne siden

Matmessen i Berlin styrker samarbeidet blant matprodusentene, sier leder Lars Petter Bartnes.


Bondelagsleder Lars Petter Bartnes fikk smake spekepølse fra Inderøy på den norske standen på Grüne Woche i Berlin.

Norske matprodusenter fra Nord-Norge, Trøndelag og Osloregionen deltar på matmessen Internationale Grüne Woche i Berlin. Matmessen er en viktig profileringsarena og en sentral møteplass for alle som arbeider i skjæringspunktet mellom mat, opplevelser og reiseliv.

- Det aller viktigste med Grüne Woche er at messen bidrar til å styrke regionsamarbeidet hjemme i Norge, og er med på å skape flere produsentnettverk. Dette er et bevis på at samarbeid mellom produsenter gir resultater. I tillegg er det flott å profilere det vi har å by på i utlandet, sier bondelagsleder Lars Petter Bartnes.

Landbruks- og matdepartementet står bak prosjektet i nært samarbeid med Innovasjon Norge og Ambassaden i Berlin. I 2015 arrangeres IGW 16. - 25. januar og Norge deltar for 28. gang.


Stinn brakke på den norske standen under åpningen fredag formiddag. Statsråd Sylvi Listhaug åpnet standen. Bondelagsleder Lars Petter Bartnes delte ut stipendet Bondelagskokken til Karla Linhave Siverts.


Stolte utstillere fra Osloregionen. Her med mat fra Hedmark.
 

Ku på beite på Kjerringøy. Foto: VisualDays

Flere inn på eiersiden i Klimasmart Landbruk

Siden nyåret har åtte landbruksbedrifter- og organisasjoner gått inn som medeiere i prosjektet Klimasmart Landbruk. – Interessen og responsen har vært over all forventning, dette lover godt for næringas videre klimaarbeid, sier prosjektleder leder Tony Barman.

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere