- Grüne Woche styrker regionsamarbeidet

Av Marthe Haugdal,
  • Tips en venn om denne siden

Matmessen i Berlin styrker samarbeidet blant matprodusentene, sier leder Lars Petter Bartnes.


Bondelagsleder Lars Petter Bartnes fikk smake spekepølse fra Inderøy på den norske standen på Grüne Woche i Berlin.

Norske matprodusenter fra Nord-Norge, Trøndelag og Osloregionen deltar på matmessen Internationale Grüne Woche i Berlin. Matmessen er en viktig profileringsarena og en sentral møteplass for alle som arbeider i skjæringspunktet mellom mat, opplevelser og reiseliv.

- Det aller viktigste med Grüne Woche er at messen bidrar til å styrke regionsamarbeidet hjemme i Norge, og er med på å skape flere produsentnettverk. Dette er et bevis på at samarbeid mellom produsenter gir resultater. I tillegg er det flott å profilere det vi har å by på i utlandet, sier bondelagsleder Lars Petter Bartnes.

Landbruks- og matdepartementet står bak prosjektet i nært samarbeid med Innovasjon Norge og Ambassaden i Berlin. I 2015 arrangeres IGW 16. - 25. januar og Norge deltar for 28. gang.


Stinn brakke på den norske standen under åpningen fredag formiddag. Statsråd Sylvi Listhaug åpnet standen. Bondelagsleder Lars Petter Bartnes delte ut stipendet Bondelagskokken til Karla Linhave Siverts.


Stolte utstillere fra Osloregionen. Her med mat fra Hedmark.
 

Staten vant ulverettsaken

WWF fikk ikke medhold i at lisensjakta på ulv i vinter var ulovlig. – Vi er først og fremst lettet på vegne av folk som lever i områder med ulv og beitenæringen, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig i Norges Bondelag. Bondelaget var partshjelp for Staten.

ulv, rovdyr

Advarer mot nedleggelse av rovviltnemnder

Et regjeringsoppnevnt ekspertutvalg anbefaler at dagens rovviltnemnder legges ned og at fylkeskommunen får makta over investeringstilskudd i landbruket. Bondelaget advarer mot forslagene.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
31
Mai

Hvordan og hvorfor innføre biodiesel i norsk landbruk?

Park Inn Hotell, Gardermoen
Mandag
04
Juni

AU-møte

Scandic Lillehammer Hotel
Tirsdag
05
Juni

Styremøte og Representantskapsmøte

Scandic Lillehammer Hotel

Våre samarbeidspartnere