Gjør klar for ØKOUKA 2017

Av Anne C. Wangberg,
  • Tips en venn om denne siden

økouka 2017

ØKOUKA sparkes i gang 22. september i Oslo! I ti dager blir det mattreff, diskusjoner og faglige økoprat over store deler av landet.

Norges Bondelag er medarrangør av ØKOUKA, og Birte Usland, styremedlem i Bondelaget, skal blant annet holde appell under åpningen.

-Vi vil vise frem mangfoldet av matproduksjon i Norge og vi ønsker å knytte det nærmere  folks hverdag. Råvarene det rettes fokus på under ØKOUKA er jo nettopp produkter fra den norske bonden Det er viktig å løfte frem fordi alle trenger bonden, og bonden trenger den bevisste forbruker, kokk og kjøpmann, sier Birte Usland.

ØKOUKA er en landsdekkende feiring av økologisk og biodynamisk mat og landbruk, og i år  gjennomføres det flere arrangementer enn noensinne over store deler av landet. Etterspørselen er større enn noensinne.

-Norges Bondelags mener økologiske produkter er en viktig del av mangfoldet som norske bønder skal levere forbrukeren. Vi mener også at den norske forbrukeren skal ha tilgang til norske økologiske råvarer, understreker Birte Usland.

Økobonde søkes

Fredag 29.september klokken 10 – 14 på Landbrukets Hus i Oslo, inviterer Norges Bondelag til fagseminar. Bakgrunnen er at salget av økologisk mat øker som aldri før, samtidig som norsk økologisk produksjon synker. Må vi importere den økologiske maten eller kan vi gjennom felles satsing bygge opp en produksjon av økologisk mat på norske ressurser?

Har du lyst å delta kan du melde deg på via hos markus@oikos.no. Hele programmet finner du på www.okouka.no

 

Relaterte lenker

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere