Gjensidige og Reime Agri har inngått avtale

Publisert 13.02.2018
  • Tips en venn om denne siden

Det er inngått en avtale mellom Gjensidige og Reime Agri som avslutter videre rettsbehandling av kollapsene av sauefjøsgolvet Tulla Systemgolv.

Gjensidige og Norges Bondelags felles mål har hele tiden vært å ivareta sikkerhet for folk og dyr.

Avtalen mellom Gjensidige og Reime Agri er inngått på bakgrunn av Reimes usikre økonomiske situasjon. Avtalen gir Reime Agri muligheten til videre drift slik at de fortsatt kan bistå bønder som har kjøpt Reime Tulla golv med normal service og reservedeler for eksisterende gulv. I tillegg vil bønder som har gulv kjøpt før 2015, med spenn over 4,5 meter, ha tilgang på passive sikringselementer for umiddelbare utbedringer ved behov.

- Norges Bondelag støtter Gjensidige i vurderingen av at Reime Agri bør kunne drive videre, og vi opplever forsikringsselskapet som svært imøtekommende for å oppnå dette, sier Astrid Solberg, organisasjonssjef i Norges Bondelag.

Konsekvenser for medlemmer i Norges Bondelag

Avtalen får følgende konsekvenser for de av Norges Bondelags medlemmer som mener de har Reime Tulla systemgolv med behov for utbedring, eller allerede har hatt utgifter til utbedring:

  1. Reime Agri stiller sikringselementer og dragere til disposisjon for medlemmer i Norges Bondelag, oppad avgrenset til et svært begrenset beløp. All kontakt om dette går via Norges Bondelag, og det vil ikke være mulig å be om dette senere enn 1. juli 2018.  
  2. De medlemmer som Norges Bondelag allerede har hatt kontakt med, vil bli kontaktet særskilt for videre oppfølging.

Norges Bondelag anbefaler våre medlemmer å forholde seg til den inngåtte avtalen mellom Gjensidige og Reime Agri. 

Kontaktpersoner i Norges Bondelag: Astrid Solberg, tlf 957 60 332 eller fagsjef forsikring, Aina Bratlie, tlf 404 05 995

 

 

 

 

Landbrukets klimaplan vedtatt i dag

-Dette er en viktig milepæl for norske bønder, sa Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag, da Landbrukets klimaplan ble vedtatt i dag.

Lars Petter Bartnes på representantskapsmøte

Ønsker forenklede forhandlinger

Etter dagens møte i representantskapet i Norges Bondelag, er målet å gjennomføre jordbruksforhandlinger i vår for å få på plass rammene for matproduksjonen framover.

I dag blir landbrukets klimaplan overlevert

Landbrukets klimaplan er oppe til vedtak i et samlet landbruk i dag, og deretter overrakt i et videomøte mellom statsrådene Bollestad og Rotevatn i regjeringskvartalet, og bondelagsleder Lars Petter Bartnes fra Trøndelag.

Kan levere mer melk

Melkekvotene for kumelk øker med fem prosentpoeng for å demme opp for usikkerhet i markedet.

Årsmøtet i Norges Bondelag er utsatt

Styret har vedtatt å utsette representantskapsmøtet og årsmøtet 9.-11. juni. Så snart situasjonen tilsier det, vil det bli vurdert en nytt tidspunkt for gjennomføring av årsmøtet i 2020.

Ny ordning kan gi mer arbeidskraft i landbruket

Regjeringa innfører en ordning som gjør det mer gunstig for permitterte å ta seg jobb i landbruket. – Løsningen kan bidra til at flere ønsker å ta seg arbeid i landbruket, sier Bartnes.

Bondelaget vil bidra til trygg forsyning av mat

- Stortinget har slått fast hvor viktig matforsyningen er for samfunnet. Vi vil samarbeide for å sikre trygg forsyning av mat i den usikre situasjonen vi er i, sier bondelagsleder Bartnes.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
22
april

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere