Frps oppgjør med matkjedene

Av Ove Magne Ribsskog,
  • Tips en venn om denne siden

Frps Robert Eriksson tok et kraftig oppgjør med matvarekjedene under debatten på årsmøtet i Nord-Trøndelag Bondelag.

- I dag har vi ikke markedsstyrte prinsipper i dagligvarehandelen. Vi har det vi i sosialøkonomien kaller oligopol. Om vi får monopoldannelser er det like ille om det skjer i det private eller det offentlige, sa stortingsrepresentant Robert Eriksson.

Hans kollega på Stortinget, Lars Myraunet, sa at matvarekjedene er en av de største utfordringene for norsk landbruk. - De tar makt fra ende til annen, sa Myraunet.

Se video fra debatten her:

 

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere