Frokost med et smil om munnen

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

Over hele landet ble Bondelagsmedlemmene møtt med smil og positive ord da de delte ut frokost onsdag morgen.

-Det er altfor lite bondemat i butikken

- Hva kan vi gjøre for å støtte dere?

-Det er prisverdig det dere gjør.

Da er bra med norsk mat, da.

Disse utsagnene er bare noen av svært mange Bondelagsmedlemmer over hele landet ble møtt med da de delte ut ei frokostskive, melk, ei gulrot og en enkelt lapp med budskap på onsdag morgen.

Kledt i grønt

 

I Trøndelag ble Olav Trygvasson kledt i grønt.

Her ser du innslag fra NRK Trøndelag, og du kan lese mer om aksjonen på sidene til Sør-Trøndelag Bondelag.

Stor suksess med frokostutdeling

Hedmark Bondelag delte sin frokost med mange, blant annet på stasjonen på Hamar:

På bildet fra venstre: Arnulf Berg, Stian Røbergeng, Anette Jensen og Ann Kristin Raabe Bjurling. Røbergeng og Jensen fikk frokost, og satte pris på å få lokalprodusert matpakke, både fordi maten er trygg, og fordi transporten er kortere (miljø og kostnad), foto: Guro Beck.

Ja til norsk matproduksjon

 I Østfold ble det servert frokost på Askim Stasjon, Fredrikstad stasjon og på Kaia i Moss.

Denne Østfold-gjengen delte ut frokost på Askin stasjon.

Varmende frokost i kaldt vær

I Harstad sørget Tromsmedlemmer for at kalde forbipasserende kunne varme seg på god, norsk frokost.

Foto fra Harstad: Anja Nystad.

Akerhus Bondelag delt ut frokost i Oslo

 

- Det ble en hutrende seanse på et vindfullt torg, men det var jevnlig pågang med hyggelige folk, skriver Tor Erik Leland om frokosten som ble servert i Mandal.  Maten var enkelt og greit skikkelige brødblingser fra Nabostua på Homstean, og folk virket å sette stor pris på både maten og noen bønder i bybildet. En traktor og tre rundballer på torget lot de seg ikke provosere av. Strengt tatt ble det mer lunsj enn frokost, men dyrene måtte serveres først!

Allerede klokken sju møtte lederen i Sandsvær Bondelag i Buskerud, Kjell Gunnar Gravningen, og hans bonde-kolleger opp for å dele ut frokostpakker på Kongsberg stasjon. 250 pakker var raskt levert ut til togpendlerne.

- EttMunter passiar mellom ordførar Trude Drevland og bondelagsfolket. er uttrykka å døme, sette forbipasserande pris på å få yogurt med seg på vegen . Mellom anna ordførar Trude Drevland i Bergen kommune: Oh, det skal smake, so ho, etter ein kort drøs i rådhusdøra.

Hordaland  Bondelag tok oppstilling på Festplassen og utafor Bergen rådhus, som del av Norges Bondelag si landsdekkjande frukostmarkering.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Forbrukerne setter pris på trygg, norsk mat. Ved å dele ut en liten smakebit, ønsker vi å si takk til alle som støtter opp om norsk matproduksjon, sier leder i Finnmark Bondelag Grete Liv Olaussen.

En god start på dagen

Fylkesstyret i Oppland Bondelag fikk fram smilet til morgentrøtte lillehamringer på morgenkvisten onsdag. De fikk servert god-morgen yoghurt og et budskap om JA til norsk matproduksjon på tur til jobb.

Passasjerer med morgentoget og folk som skulle til jobb eller skole ble møtt av fylkesstyremedlemmer med sendingskorg fylt med god-morgenyoghurt.

Det var godt oppmøte og god stemning på torget i dag. Ryfylke Livsgnist spilte musikk med en god dose humor og det ble delt ut rundstykker, melk og brosjyrer, forteller rapportene fra Rogaland Bondelag.

Startet dagen med frokostyoghurt

I morgentimene onsdag delte bønder ut frokost i Tønsberg. – Vi vet at forbrukerne setter pris på norsk mat, og ønsker å gi folk en god start på dagen, sa leder i Vestfold Bondelag Hans Edvard Torp.

 

 


 

 

 

 

Støtter felling innenfor ulvesona

Rovviltnemndene i Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold går inn for å ta ut tre revirer innenfor ulvesona under vinterens lisensjakt. – Nemndene tar ansvar og følger opp Stortingets politikk, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig i styret i Norges Bondelag.

Kornet tørker bort på Romerike.

For seint for kornet

Årets kornavling kan bli om lag halvparten av det normale, mens mye av graset fortsatt kan berges.

Frokostseminar om Klimasmart Landbruk, 18. juni

Status og fremdrift for Klimasmart Landbruk

Klimasmart Landbruk er næringas viktigste fellessatsing for å redusere klimaavtrykket på norske gårdsbruk. Se opptak fra frokostseminar for å lære mer om prosjektet og videre arbeid fremover.

Nedbygging av matjord

Mindre matjord omdisponert i 2017

Ferske tall fra SSB viser at 4025 dekar dyrka mark matjord ble omdisponert til andre formål enn landbruk i 2017. Dette er en nedgang på nesten 2000 dekar fra i 2016.

Forholdstallet for kvote på kumelk økes fra 0,98 til 0,99

Etter ekstraordinære kvotedrøftinger for kumelk for 2018 mellom Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag og Landbruks-og matdepartementet, ble man enige om å øke forholdstallet for disponibel kvote fra 0,98 til 0,99. Tørke og usikkerhet om fôrsituasjonen spilte inn på beslutningen.

Styret i årsmøtesalen

Nullvisjon for dårleg dyrevelferd

Norges Bondelag godtar ikkje dårleg dyrevelferd og vil ha nullvisjon for dyrevelferdssaker. Det inneber at regelverket på dyrevelferd skal følgjast på alle norske husdyrbruk.

Årsmøte 2018

Se opptak fra Bondetinget 2018

Norges Bondelag sitt årsmøte gikk av stabelen 6. og 7. juni på Lillehammer. Her kan du se opptak fra innledninger og debattene.

Lars Petter Bartnes

Bartnes gjenvalgt som leder i Norges Bondelag

Norges Bondelag samlet til årsmøte på Lillehammer 6. og 7. juni har i dag gjenvalgt Lars Petter Bartnes (49) som leder. Bjørn Gimming er gjenvalgt som 1. nestleder og Frøydis Haugen er gjenvalgt som 2. nestleder for organisasjonen.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
14
August

Gården som læringsarena i skolen

Auditoriet, Arendal Bibliotek
Tirsdag
14
August

Den store landbruksduellen!

Lille andevinge, Arendal
Onsdag
15
August

Bondepub!

Barrique øl- og vinstue, Arendal

Våre samarbeidspartnere