Frokost med et smil om munnen

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

Over hele landet ble Bondelagsmedlemmene møtt med smil og positive ord da de delte ut frokost onsdag morgen.

-Det er altfor lite bondemat i butikken

- Hva kan vi gjøre for å støtte dere?

-Det er prisverdig det dere gjør.

Da er bra med norsk mat, da.

Disse utsagnene er bare noen av svært mange Bondelagsmedlemmer over hele landet ble møtt med da de delte ut ei frokostskive, melk, ei gulrot og en enkelt lapp med budskap på onsdag morgen.

Kledt i grønt

 

I Trøndelag ble Olav Trygvasson kledt i grønt.

Her ser du innslag fra NRK Trøndelag, og du kan lese mer om aksjonen på sidene til Sør-Trøndelag Bondelag.

Stor suksess med frokostutdeling

Hedmark Bondelag delte sin frokost med mange, blant annet på stasjonen på Hamar:

På bildet fra venstre: Arnulf Berg, Stian Røbergeng, Anette Jensen og Ann Kristin Raabe Bjurling. Røbergeng og Jensen fikk frokost, og satte pris på å få lokalprodusert matpakke, både fordi maten er trygg, og fordi transporten er kortere (miljø og kostnad), foto: Guro Beck.

Ja til norsk matproduksjon

 I Østfold ble det servert frokost på Askim Stasjon, Fredrikstad stasjon og på Kaia i Moss.

Denne Østfold-gjengen delte ut frokost på Askin stasjon.

Varmende frokost i kaldt vær

I Harstad sørget Tromsmedlemmer for at kalde forbipasserende kunne varme seg på god, norsk frokost.

Foto fra Harstad: Anja Nystad.

Akerhus Bondelag delt ut frokost i Oslo

 

- Det ble en hutrende seanse på et vindfullt torg, men det var jevnlig pågang med hyggelige folk, skriver Tor Erik Leland om frokosten som ble servert i Mandal.  Maten var enkelt og greit skikkelige brødblingser fra Nabostua på Homstean, og folk virket å sette stor pris på både maten og noen bønder i bybildet. En traktor og tre rundballer på torget lot de seg ikke provosere av. Strengt tatt ble det mer lunsj enn frokost, men dyrene måtte serveres først!

Allerede klokken sju møtte lederen i Sandsvær Bondelag i Buskerud, Kjell Gunnar Gravningen, og hans bonde-kolleger opp for å dele ut frokostpakker på Kongsberg stasjon. 250 pakker var raskt levert ut til togpendlerne.

- EttMunter passiar mellom ordførar Trude Drevland og bondelagsfolket. er uttrykka å døme, sette forbipasserande pris på å få yogurt med seg på vegen . Mellom anna ordførar Trude Drevland i Bergen kommune: Oh, det skal smake, so ho, etter ein kort drøs i rådhusdøra.

Hordaland  Bondelag tok oppstilling på Festplassen og utafor Bergen rådhus, som del av Norges Bondelag si landsdekkjande frukostmarkering.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Forbrukerne setter pris på trygg, norsk mat. Ved å dele ut en liten smakebit, ønsker vi å si takk til alle som støtter opp om norsk matproduksjon, sier leder i Finnmark Bondelag Grete Liv Olaussen.

En god start på dagen

Fylkesstyret i Oppland Bondelag fikk fram smilet til morgentrøtte lillehamringer på morgenkvisten onsdag. De fikk servert god-morgen yoghurt og et budskap om JA til norsk matproduksjon på tur til jobb.

Passasjerer med morgentoget og folk som skulle til jobb eller skole ble møtt av fylkesstyremedlemmer med sendingskorg fylt med god-morgenyoghurt.

Det var godt oppmøte og god stemning på torget i dag. Ryfylke Livsgnist spilte musikk med en god dose humor og det ble delt ut rundstykker, melk og brosjyrer, forteller rapportene fra Rogaland Bondelag.

Startet dagen med frokostyoghurt

I morgentimene onsdag delte bønder ut frokost i Tønsberg. – Vi vet at forbrukerne setter pris på norsk mat, og ønsker å gi folk en god start på dagen, sa leder i Vestfold Bondelag Hans Edvard Torp.

 

 


 

 

 

 

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere