Framsnakk-plakater

Av Ragna Kronstad,
  • Tips en venn om denne siden

Norges Bondelag har fortiden en kampanje med navnet #norgetrengerbonden. Folk flest kan delta via framsnakking på nettet.

Gjennom kampanjen Norge trenger bonden ønsker å vise hva den norske bonden bidrar med gjennom sitt virke i hele landet.

Det er mange måter å delta på i kampanjen.

Les om Bondevenner her

Les mer om kampanjen her: 

Vi har også startet en annonsekampanje hvor vi har banner-annonser i ulike nettaviser og på Facebook for å oppfordre folk til å framsnakke landbruket og bonden på Bondevenn.no

På nettsiden Bondevenn.no skriver vi:

"Det viktigste regjeringen og landbruksnæringen må gjøre, er å snakke opp bondeyrket og gi produksjon av mat den statusen det fortjener. Bøndene sier til meg at de opplever arbeidet sitt som svært meningsfullt. Det er et selvstendig og trivelig yrke der du har nærkontakt med natur og dyr. Dette må vi formidle videre til ungdommen." ‐ Sylvi Listhaug til VG

Vi tror du er bedre enn landbruksminister Sylvi Listhaug på å framsnakke landbruksnæringa. Fortell hvorfor du trenger bonden.

 

Her noen eksempler på framsnakk:

Bidra selv her!

 

 

 

 

 

 

 

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere