Første program er Vestpå

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

Søndag 25. november er det sesongpremiere på Det Norske Måltid 2012 og Vestpå er først ut.

Arne Hjeltnes og Heine Totland starter årets reise i Rogaland - nærmere bestemt i grisebingen.

Turen går videre til vakre Austevoll kommune og Bekkjarvik Gjestgiveri der Arnt Johannessen regjerer grytene. Arne drar på fisketur, mens Heine blir læregutt for en dag. I Florø både brygges og drikkes det øl - av ypperste kvalitet som passer til både hjort og laks fra Svanøy.

Hvert regionsprogram her et innslag fra Vianvang der matlaget får gode råd fra Arne Brimi. Finalistråvarene medbringes og noen tilberedes tilberedes. Halvor Heuch fra Arcus snakker om drikke til maten- Slåtteøl fra Kinn Bryggeri, Balholm Økologiske eple og pære og Linje- og Bergensakevitt står fremme.

Følg med på TV 2 kl 22.45 søndag 25 november.

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere