Forlenga frist for fornying av plantevernsertifikatet

Av Elin Marie Haga Stabbetorp,
  • Tips en venn om denne siden

Autorisasjonbeviset for kjøp og bruk av plantevernmidler får forlenget gyldighet.

Mange har blitt forespeilet å fornye beviset sitt via et nettbasert kurs. Tekniske problemer gjør at dette er forsinka. Landbruksdepartementet har følgelig vedtatt at alle som har autorisasjonsbevis som utløper i 2015 får forlenga gyldighet fram til 1.1.2016.


Nettbasert kurs forsinket

I år er det 10 år siden mange fornyet autorisasjonen sin forrige gang. Det medfører en "topp" i antall fornyelser denne våren. De ordinære kursene rundt i landet har derfor vært fulltegnet og mange bønder har ikke fått plass på fornyingskurs. Man forventa i utgangspunktet at mange skulle fornye autorisasjonsbeviset sitt via et nettbasert kurs. En brukertest av kurset i slutten av mai avdekket feil som må rettes før kurset kan lanseres.


Beviset forlenges med ett år

Alle som har autorisasjonsbevis som utløper i 2015 vil med forskriften som er vedtatt av landbruksdepartementet få forlenget sin autorisasjon frem til 1. januar 2016. Dette inkluderer de som tidligere har fått eget dispensasjonsvedtak om forlenget autorisasjon frem til 1. juli 2015.
 

Landbrukets klimaplan vedtatt i dag

-Dette er en viktig milepæl for norske bønder, sa Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag, da Landbrukets klimaplan ble vedtatt i dag.

Lars Petter Bartnes på representantskapsmøte

Ønsker forenklede forhandlinger

Etter dagens møte i representantskapet i Norges Bondelag, er målet å gjennomføre jordbruksforhandlinger i vår for å få på plass rammene for matproduksjonen framover.

I dag blir landbrukets klimaplan overlevert

Landbrukets klimaplan er oppe til vedtak i et samlet landbruk i dag, og deretter overrakt i et videomøte mellom statsrådene Bollestad og Rotevatn i regjeringskvartalet, og bondelagsleder Lars Petter Bartnes fra Trøndelag.

Kan levere mer melk

Melkekvotene for kumelk øker med fem prosentpoeng for å demme opp for usikkerhet i markedet.

Årsmøtet i Norges Bondelag er utsatt

Styret har vedtatt å utsette representantskapsmøtet og årsmøtet 9.-11. juni. Så snart situasjonen tilsier det, vil det bli vurdert en nytt tidspunkt for gjennomføring av årsmøtet i 2020.

Ny ordning kan gi mer arbeidskraft i landbruket

Regjeringa innfører en ordning som gjør det mer gunstig for permitterte å ta seg jobb i landbruket. – Løsningen kan bidra til at flere ønsker å ta seg arbeid i landbruket, sier Bartnes.

Bondelaget vil bidra til trygg forsyning av mat

- Stortinget har slått fast hvor viktig matforsyningen er for samfunnet. Vi vil samarbeide for å sikre trygg forsyning av mat i den usikre situasjonen vi er i, sier bondelagsleder Bartnes.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
22
april

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere