Foreslå og stem frem Årets unge bonde

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

Årets unge bonde skal være et sunt forbilde som kan inspirere flere til å finne veien til norsk landbruk. Kåringen skjer på Bedre Landbruk 9. november.

​Årets unge bonde er et samarbeid mellom Felleskjøpet, Norges Bygdeungdomslag og McDonald’s for å øke rekrutteringen til norsk landbruk og sette fokus på norsk kvalitetsmat. Kåringen er en del av rekrutteringskampanjen Grønn Utdanning som har pågått siden våren 2010.

HVORDAN FORESLÅ DIN KANDIDAT:

  • Gå inn på www.facebook.com/GronnUtdanning
  • Du kan foreslå en eller flere venner, eller deg selv, som kandidat
  • Skriv en kort begrunnelse for hvorfor din kandidat bør vinne og legg gjerne ved et bilde
  • Kandidaten må være: under 35 år — et godt forbilde — og matprodusent
  • Fristen for å melde på kandidater er: 18.10.2012
  • Fra 18.10 til 30.10 kan man stemme fram sin favorittkandidat

Se lederen i Norges Bygdeungdomslag, Gunn Jorunn Sørum, fortelle om hvordan man foreslår og stemmer frem Årets unge bonde 2013.

Leter etter unge matprodusenter
Styreleder i Felleskjøpet Agri, Einar Enger, musiker og melkebonde, Aasmund Nordstoga, TV-kokk Lise Finckenhagen, fjorårets vinner Per Magnus Værdal, og nyvalgt rektor ved Universitetet for Miljø- og biovitenskap Mari Sundli Tveit, er blant dem som skal kåre årets vinner på Bedre Landbruk 9. november.
 
Les mer om landbruksmessen Bedre Landbruk 2013 som arrangeres på Norges Varemesse i Lillestrøm 9. - 10. november.

– Vi leiter etter unge, engasjerte og inspirerande matprodusentar til kåringa av årets unge bonde. Det finst mange gode kandidatar i Noreg, og vi oppfordrar alle som kjenner ein unge bonde til å melde han eller ho på i konkurransen, sier Aasmund Nordstoga.

Etterlyser bønder fra sør og nord

– Vi håper at flere bønder fra Sørlandet melder seg på i år. Vi vet det finnes mange spennenende og initiativrike bønder i sør etter å ha samarbeidet med landbruket i 30 år. Også nord for Steinkjer savner vi kandidater, så her er det bare å melde seg på, oppfordrer Margaret Brusletto, kommunikasjonsdirektør i McDonald’s Norge AS. 

(Kilde: Norske Felleskjøp).

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere