​Årets unge bonde er et samarbeid mellom Felleskjøpet, Norges Bygdeungdomslag og McDonald’s for å øke rekrutteringen til norsk landbruk og sette fokus på norsk kvalitetsmat. Kåringen er en del av rekrutteringskampanjen Grønn Utdanning som har pågått siden våren 2010.

HVORDAN FORESLÅ DIN KANDIDAT:

  • Gå inn på www.facebook.com/GronnUtdanning
  • Du kan foreslå en eller flere venner, eller deg selv, som kandidat
  • Skriv en kort begrunnelse for hvorfor din kandidat bør vinne og legg gjerne ved et bilde
  • Kandidaten må være: under 35 år — et godt forbilde — og matprodusent
  • Fristen for å melde på kandidater er: 18.10.2012
  • Fra 18.10 til 30.10 kan man stemme fram sin favorittkandidat

Se lederen i Norges Bygdeungdomslag, Gunn Jorunn Sørum, fortelle om hvordan man foreslår og stemmer frem Årets unge bonde 2013.

Leter etter unge matprodusenter
Styreleder i Felleskjøpet Agri, Einar Enger, musiker og melkebonde, Aasmund Nordstoga, TV-kokk Lise Finckenhagen, fjorårets vinner Per Magnus Værdal, og nyvalgt rektor ved Universitetet for Miljø- og biovitenskap Mari Sundli Tveit, er blant dem som skal kåre årets vinner på Bedre Landbruk 9. november.
 
Les mer om landbruksmessen Bedre Landbruk 2013 som arrangeres på Norges Varemesse i Lillestrøm 9. - 10. november.

– Vi leiter etter unge, engasjerte og inspirerande matprodusentar til kåringa av årets unge bonde. Det finst mange gode kandidatar i Noreg, og vi oppfordrar alle som kjenner ein unge bonde til å melde han eller ho på i konkurransen, sier Aasmund Nordstoga.

Etterlyser bønder fra sør og nord

– Vi håper at flere bønder fra Sørlandet melder seg på i år. Vi vet det finnes mange spennenende og initiativrike bønder i sør etter å ha samarbeidet med landbruket i 30 år. Også nord for Steinkjer savner vi kandidater, så her er det bare å melde seg på, oppfordrer Margaret Brusletto, kommunikasjonsdirektør i McDonald’s Norge AS. 

(Kilde: Norske Felleskjøp).