Forbrukarane tømte hyllene i Knarvik

Av Maria Makloufi Skjold,
  • Tips en venn om denne siden

På Rema 1000 i Knarvik var hyllene allereie tomme då bøndene kom.

– Dette viser at aksjonen vår får folk til å tenkja litt, seier leiar i Lindås og Austrheim bondelag, Frøydis Haugen nøgd.

Til Strilen fortel dei at dei ikkje har planar om å kjøpe meir brød enn det dei kan eta sjølve. Målet er ikkje å ramme forbrukarane, men å få folk til å tenkje seg om. Les heile artikkelen i Strilen.

Les også om aksjonen i avisa Nordhordland.

I går "kidnappa" Radøybøndene Sp-ordførar Jon Askeland, og norhordlandsbøndene hadde ei markering på Knarvik senter. Leiar i Austrheim/Lindås Bondelag, Frøydis Haugen, heldt apell.

Radøybønder kidnappa ordførar Jon Askeland.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere