Folkemøte om mat, makt og politikk

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

LO i Hedmark og Hedmark Bondelag går sammen om et folkemøte med utenriksminister Jonas Gahr Støre som innleder.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre, her sammen med generaldirektør Pascal Lamy i WTO, innleder på folkemøtet i Hedmark, foto: WTOTemaet for folkemøtet der også Romedal og Vallset Bondelag er medarrangør,  vil være ”Mat, Makt og Politikk” med utenriksminister Jonas Gahr Støre som hovedinnleder, og Trygve Magnus Slagsvold Vedum som møteleder.

Det vil også bli holdt ett innlegg fra Hedmark Bondelag, ett fra LO Hedmark ved Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund og ett fra næringsmiddelindustrien i Hedmark.

Næringsmiddelindustrien er stor her i innlandet, og det er viktig at man har fokus på å bevare, styrke og trygge den.
Den er en betydningsfull og vid næring som omfavner landbruket, industri, transport og varehandel, og det er snakk om mange tusen arbeidsplasser.

Møtet avholdes på Herredsvang i Romedal torsdag 31. Mai og starter kl 18:00.
Det vil være noe servering før møtet, og pub-kveld når møtet er avsluttet.

(Kilde: LO)
 

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere