Følg oss i sosiale medier!

Publisert 15.05.2014
  • Tips en venn om denne siden

Bondelaget opplever et massivt trøkk i sosiale medier. Følg oss på Facebook, Twitter og Instagram.

Vi i Bondelaget er både rørt og oppildnet av støtten i folket etter bruddet i jordbruksforhandlingene. I tillegg tilrekordrask medlemvekst er aktiviteten høy på sosiale medier. Vi opplever en enorm respons på enkelte poster som får opp mot 1000 likes og hundrevis av delinger. Siden bruddet har Bondelaget om lag fått 2000 nye følgere på Facebook

#norskmatjatakk og #norgetrengerbonden går igjen som hashtags.

Du kan følge Bondelaget på:


-  Det er et veldig høyt aktivitetsnivå i sosiale medier nå. Jeg har aldri sett makan. Vi har også merket oss at omdømmeeksperter gir Bondelaget skryt vår håndtering og synlighet. Dette utvilsomt takket være engasjementet  Bondelaget og befolkningen har for norsk matproduksjon og levende bygder, sier assisterende kommunikasjonssjef i Norges Bondelag, Ragna Kronstad.

- Store verdier på spill

Norges Bondelag har brutt forhandlingene og bøndene har satt i gang aksjoner for bærekraftige endringer og et landbruk som tar i bruk norske gras, -korn- og beiteressurser. Bondelaget ønsker et klimasmart landbruk og et levende landskap.

Det er noen som kritiske til aksjonene..

- Det betyr bare at vi må bli enda bedre til å fortelle hvorfor vi trenger å holde våre jordbruksområder i hevd, sørge for at maten vi spiser lages på en klimavennlig måte og sikre oss mot svikt i matoforsyninger og konflikter internasjonalt, sier Kronstad.

- Vi tror dette må gjøre inntrykk på politikere at bønder i hele landet sier fra at vi ikke vil ha det landbruket staten legger opp til i sitt tilbud. Jeg håper enda flere er flinke til å ta bilder som understreker hvilke verdier som står på spill og også aktivt deler på linker og bilder som understreker hva slags landbruk vi vil ha, sier hun.

 

Ku på beite på Kjerringøy. Foto: VisualDays

Flere inn på eiersiden i Klimasmart Landbruk

Siden nyåret har åtte landbruksbedrifter- og organisasjoner gått inn som medeiere i prosjektet Klimasmart Landbruk. – Interessen og responsen har vært over all forventning, dette lover godt for næringas videre klimaarbeid, sier prosjektleder leder Tony Barman.

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere