Vi i Bondelaget er både rørt og oppildnet av støtten i folket etter bruddet i jordbruksforhandlingene. I tillegg til rekordrask medlemvekst er aktiviteten høy på sosiale medier. Vi opplever en enorm respons på enkelte poster som får opp mot 1000 likes og hundrevis av delinger. Siden bruddet har Bondelaget om lag fått 2000 nye følgere på Facebook

#norskmatjatakk og #norgetrengerbonden går igjen som hashtags.

Du kan følge Bondelaget på:


-  Det er et veldig høyt aktivitetsnivå i sosiale medier nå. Jeg har aldri sett makan. Vi har også merket oss at omdømmeeksperter gir Bondelaget skryt vår håndtering og synlighet. Dette utvilsomt takket være engasjementet  Bondelaget og befolkningen har for norsk matproduksjon og levende bygder, sier assisterende kommunikasjonssjef i Norges Bondelag, Ragna Kronstad.

- Store verdier på spill

Norges Bondelag har brutt forhandlingene og bøndene har satt i gang aksjoner for bærekraftige endringer og et landbruk som tar i bruk norske gras, -korn- og beiteressurser. Bondelaget ønsker et klimasmart landbruk og et levende landskap.

Det er noen som kritiske til aksjonene..

- Det betyr bare at vi må bli enda bedre til å fortelle hvorfor vi trenger å holde våre jordbruksområder i hevd, sørge for at maten vi spiser lages på en klimavennlig måte og sikre oss mot svikt i matoforsyninger og konflikter internasjonalt, sier Kronstad.

- Vi tror dette må gjøre inntrykk på politikere at bønder i hele landet sier fra at vi ikke vil ha det landbruket staten legger opp til i sitt tilbud. Jeg håper enda flere er flinke til å ta bilder som understreker hvilke verdier som står på spill og også aktivt deler på linker og bilder som understreker hva slags landbruk vi vil ha, sier hun.