Dette er bondeTV:
DETTE ER BONDETV:
Livesendt innhold som deles i sosiale medier, filmet av bønder selv for å gi et usminket og ærlig innblikk i gårdsdriften.

Bondelaget lar bønder ta over sin Facebook og Instagramprofil for å vise hvordan de har det på sin gård.

Se mer innhold: I tillegg til på bondelagets Facebook og Instagram, kan man søke på #bondeTV og se bidrag fra mange flere steder.

Midt i denne travle tida med våronn, beiteslipp,  og jordbruksforhandlinger, vil vi vise fram et usminket bilde fra gårder rundt om i landet. Vi ønsker velkommen til gårds gjennom sosiale medier, filmet og delt av bøndene selv.

Fire bønder tar over Norges Bondelag sine kontoer i sosiale medier, og viser oss melking av geit og ku, ammekyr på beite, tidligkål og hvordan det står til i grisebingen. I tillegg blir det mange flotte direktesendinger på fylkeslagenes Facebooksider!

Her er  de som sender live på våre sosiale medier

De dere kan følge på Norges Bondelag sin Facebookside er Geitebonden Eirin Trintrud fra Ål i Buskerud, Frank Sigvaldsen, ammekubonde fra Froland i Agder, Trond Bergskås grøntprodusent i Bø i Telemark og Torstein Næss som driver med melk og gris på Inderøy i Trøndelag. På Instagram og Facebook story kan dere følge Nora Sandberg gjennom hele dagen.

I tillegg til det som deles på Norges Bondelag sin Facebook og Instagram, kan man søke på #bondeTV og se andres bidrag. 

 Nora Sandberg driver med melk på Furnes i Innlandet. Henne kan du følge hele dagen via Instagram og Facebook story.

Kl. 10 kan du følge Frank Sigvaldsen live på vår Facebookside. Han driver med ammekyr på Froland i Agder.

Vi vil gjerne se hvordan DU har det på gården

For å gi et bredt og reelt bilde av hverdangen til norske bønder, ønsker vi at så mange som mulig deltar. Enten ved å sende live fra egen konto, eller ved å dele et bilde eller en video på Facebook eller Instagram fredag 9. mai og tagge det med #bondeTV. Og har du ikke anledning selv, så kan du bidra ved å dele andres sendinger videre så flest mulig får sett dem.

Vi vil se bilder og film fra dere som driver med grønnsaker, melkeproduksjon, svin, korn, kylling og alt i mellom. I en livesending kan du fortelle hvem du er, hvor du holder til, og hvilken produksjon du har. Vis oss rundt, og fortell om hverdagen din. Vis oss fôring og stell av dyr, og fortell om hva som er viktig for at dyra skal ha det bra, harving, såing, sjekk av beiter eller annet som du har på din arbeidsliste akkurat denne dagen. I tillegg vil vi at du forteller hva som trengs i årets jordbruksoppgjør for at du skal kunne fortsette å produsere mat på din gård. 

Vil du ha litt inspirasjon kan du søke på #bondeTV allerede nå og få opp noen av de tidligere sendingene. Legg en liten plan basert på hva du skal gjøre den dagen, hold det enkelt, snakk til kamera og vis hva du driver med. Få gjerne hjelp av noen som kan holde så blir det enklere å få til. Det er nå det gjelder, vi trenger din stemme og at du deler!

Slik går du fram

Her følger en mer teknisk beskrivelse av hvordan du går fram. 

Facebook:

 1. Start med å lage en liten plan for hva du vil vise frem og hva du ønsker å si.
 2. Logg deg inn på Facebook via din egen mobil, og klikk på bildet av deg selv nederst til høyre, og deretter navnet ditt for å komme inn på egen profil. Bla litt nedover til du kommer til «dine innlegg».
 3. Klikk på symbolet med et rødt kamera og «direkte»
 4. Legg til en beskrivelse av sendingen (F.eks. #BondeTV fra Haukerud gård i Østfold»
 5. Helt øverst kan du klikke under navnet ditt for å endre til at innlegget er offentlig, da kan alle se det. Det er best for rekkevidden! Her kan du også velge at den deles i historie/story i tillegg.
 6. Pass på at mikrofonsymbolet ikke har en strek over seg, og gjør deg klar til sending.
 7. Trykk «Send direkte» og du er i gang!

Instagram: 

 1. Start med å lage en liten plan for hva du vil vise frem og hva du ønsker å si.
 2. Klikk på bildet av deg selv og «din historie» øverst i venstre hjørne.
 3. Klikk på «Legg til i historien din» og velg kamera og film eller ta bilder av det du vil vise fram. Eventuelt kan du velge innhold som du allerede har lagret på telefonen din. Klikk på bildet for å legge til tekst. Og vil du legge til en gif., meningsmåling, tagge noen eller aktivisere på andre måter klikker du på firkanten med smilefjes på øverst på skjermen og velger det du vil bruke. Husk å merke med #bondeTV!
 4. En historie blir ofte best når du først sier noe om hva du skal vise, og deretter deler en blanding av foto og film gjennom dagen fordelt på flere klipp og med ulike aktiviseringselement.
 5. For å legge til flere klipp gjennom dagen eller se historien din så langt, klikker du øverst i venstre hjørne igjen og holder knappen inne. Avslutt med å takke for deg.
 6. Husk å sette profilen til offentlig (du kan endre tilbake etterpå). Bruk #bondeTV også her. Hvis du vil kan du publisere det samme innholdet på Facebook-historien din.