Følg Bondetinget 14.- 15. juni!

Av Elisabeth Sæther,
  • Tips en venn om denne siden

Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag

Årets Bondeting går av stabelen i Sarpsborg den 14.- 15. juni. Følg innledninger og debatten direkte her på www.bondelaget.no.

Bondetinget er Norges Bondelag sitt årsmøte og organisasjonens øverste beslutningsorgan. I år samles 300 delegater og ansatte fra hele landet til Bondeting i Sarpsborg.

 

I tillegg til faste poster som leders tale og generaldebatt står blant annet innledninger fra landbruks- og matminister Jon Georg Dale og Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum på programmet. Du kan følge hele Bondetinget direkte her på Norges Bondelag sine nettsider.

Les mer om programmet her.

Skal du delta på årsmøtet, les informasjon for deltakere her

For presse, ta kontakt med Lise Boeck Jakobsen, kommunikasjonssjef i Norges Bondelag: tlf 975 99 866

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere