- Vi er svært fornøyde over å få Geno og Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF) med på laget. For å lykkes med å gjøre norsk landbruk enda mer klimasmart avhenger vi av bred oppslutning, sier Tony Barman, prosjektleder i Klimasmart Landbruk.
 

Klimasmart Landbruk ble etablert i 2016 og har som formål å utvikle bedre verktøy for landbrukets klimaarbeid på gårdsnivå.  Prosjektet ble etablert av Norges Bondelag, TINE, Nortura, Felleskjøpet Agri og Norsk Landbruksrådgiving.
 

- Vi utvikler landbrukets egen klimakalkulator, et rådgivingsverktøy som både skal dokumentere klimagassutslipp og gi bonden skreddersydd informasjon om hvordan egen gårdsdrift kan bli enda mer klimasmart, sier Barman.
 

Målet er at klimakalkulatoren over tid skal utvikles til å dekke samtlige landbruksproduksjoner, men Barman understreker at det er en møysommelig jobb som tar tid og må gjøres skikkelig.
 

- Våren 2018 starter vi testingen av klimakalkulatoren for melkebruk, og deretter følger kornproduksjon. Arbeidet tar tid og krever kompetanse og ressurser. Jeg er derfor veldig glad for å få Geno og Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF) inn på eiersiden i prosjektet, sier Barman.
 

Prosjektet Klimasmart Landbruk eies av samvirket Landbrukets Klimaselskap SA, hvor Geno og KLF nå går inn som medlemmer og eiere sammen med TINE, Nortura, Norsk Landbruksrådgiving, Norges Bondelag og Felleskjøpet Agri.

 

For mer informasjon, kontakt:

Tony Barman, prosjektleder for Klimasmart Landbruk: 902 022 13