Pelsdyrbøndenes skjebne i Stortinget nok en gangI dag kom lovforslaget om hvordan erstatningen til pelsdyrbøndene utformes. – Dette forplikter for lite, sier Bartnes.
En avgjørende dag for norske bønderDet blir ikke dobbel mottaksplikt på kjøtt for markedsregulator Nortura. – Dette er veldig bra. Mottaksplikten skal være en risikoavlastning for bøndene, ikke for industrien, sier Bartnes.
Gjennomfører arbeidsgiverkurs for 2000 deltakere i vinterEn samlet grøntnæring har tatt grep etter sommerens medieoppslag om arbeidsforhold i næringen. Nå er nytt kurs for alle arbeidsgivere i bær- og grøntnæringen klart.
Ansette utenlandsk arbeidskraft på gården?Her er ti ting du som arbeidsgiver bør ha på plass før du ansetter arbeidere fra utlandet.
Ukas podkast: klima og landbruk ArbeiderpartietHvilken klimapolitikk ønsker Ap for norsk landbruk? Vi har spurt Åsmund Aukrust, som er ukas gjest.
Mentorordninga – ei suveren ordning- Det er godt å vite at man ikke er alene. 25 år gamle Karoline Zahl var i startfasen med drift av ammeku da hun selv valgte Asbjørn Helland som mentor.
Landbruk er ikke et forhandlingskortDet er en dårlig strategi å gi bort arbeidsplasser vi har, i håp om å få noen nye gjennom økt fiskeforedling, skriver Bartnes i svar til Sjømat Norge.
Frokostwebinar om karbonlagring i jordGir karbonlagring i jord grobunn for nye klimaløsninger? Dette er tema for frokostwebinar, 19. november kl. 0800 - 0930.
Kan Norge bli et foregangsland for grønn landbruksteknologi?Denne uka sender vi et gjenhør fra Landbrukspoddens livesending tidligere i høst. Tema for sendinga er klima og grønn landbruksteknologi
Anders Felde er vald til første leiar i Vestland BondelagHordaland + Sogn og Fjordane = Vestland Bondelag. - Eg gledar meg til å jobbe for å betre vestlandsbonden sine rammevilkår, seier nyvald fylkesleiar Anders Felde.
Vil du bli med i Bondelaget? Ikke bli forundret om du får dette spørsmålet. November er nemlig vervemåned i Bondelaget.
Bondelagskokken nominert til to gjeve priser!Bondelagskokk Halvar Ellingsen er nominert til hovedprisen Matprisen 2020 og Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris.