Jarle Øverland, Dyrsku'n, Amund Johnsrud, Telemark Bondelag og Børge Slettebø, Nortura, prøvesmakar landbrukssamvirkets eiga matpakke, som vert å få kjøpt på Stuten kafé under Dyrsku'n

Matpakka inneheld to dela ”dobbeltdekkarar”: Det eine med  Norvegia og skinkepålegg, den andre med Tines smaktilsette Snøfrisk-ost og spekeskinke. Skinke og spekeskinke er Gilde-varer  levert av Nortura. Salat og grønt vert levert av Gartnerhallen, og mjølet i brødet kjem frå korn omsett gjennom Felleskjøpet.

 Samvirkeorganisasjonane i landbruket tilbyr Dyrsku’publikummet matpakka, for å markere at 2012 er  FNs internasjonale samvirkeår . Bakgrunnen for FN si markering  er at verdsorganisasjonen meiner  samvirkeføretak bidrar til økonomisk og sosial utvikling over heile verda.

Til Dyrsku'n er det venta 80.000 i løpet av dei tre dagane utstillinga varer. Husdyr og landbruk er sentralt i utstillinga, og husdyreigarar frå heile Sør-Norge kjem til Dyrksku'n med dyra i håp om premie med heder og ære. På Sterke Nils-tunet blir det vist gamalt gardsmiljø med ulike dyr og aktivitetar, og her blir det også bryllaup laurdag med låven klar til bryllaupsfest.

Norsk matglede står i fokus på årets utstiling, og eit opprusta Matkvartal freistar med mat frå 60 lokalmatprodusentar. Her finn du programmet for Dyrsku'n 2012.