Feirar samvirke med eiga matpakke på Dyrsku'n

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

På Dyrsku’n kan du kjøpe landbrukssamvirket si eiga matpakke til ein rimeleg penge, den såkalla ”Samvirkepakka”.

Jarle Øverland, Dyrsku'n, Amund Johnsrud, Telemark Bondelag og Børge Slettebø, Nortura, prøvesmakar landbrukssamvirkets eiga matpakke, som vert å få kjøpt på Stuten kafé under Dyrsku'n

Matpakka inneheld to dela ”dobbeltdekkarar”: Det eine med  Norvegia og skinkepålegg, den andre med Tines smaktilsette Snøfrisk-ost og spekeskinke. Skinke og spekeskinke er Gilde-varer  levert av Nortura. Salat og grønt vert levert av Gartnerhallen, og mjølet i brødet kjem frå korn omsett gjennom Felleskjøpet.

 Samvirkeorganisasjonane i landbruket tilbyr Dyrsku’publikummet matpakka, for å markere at 2012 er  FNs internasjonale samvirkeår . Bakgrunnen for FN si markering  er at verdsorganisasjonen meiner  samvirkeføretak bidrar til økonomisk og sosial utvikling over heile verda.

Til Dyrsku'n er det venta 80.000 i løpet av dei tre dagane utstillinga varer. Husdyr og landbruk er sentralt i utstillinga, og husdyreigarar frå heile Sør-Norge kjem til Dyrksku'n med dyra i håp om premie med heder og ære. På Sterke Nils-tunet blir det vist gamalt gardsmiljø med ulike dyr og aktivitetar, og her blir det også bryllaup laurdag med låven klar til bryllaupsfest.

Norsk matglede står i fokus på årets utstiling, og eit opprusta Matkvartal freistar med mat frå 60 lokalmatprodusentar. Her finn du programmet for Dyrsku'n 2012.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere