Er du en askeladd?

Publisert 04.04.2014
  • Tips en venn om denne siden

22. april er søknadsfristen til prisen «Årets Askeladd». Årets Askeladd blir en gründer som vet å bruke sine kreative sider og som ikke lar seg stoppe.

Søknadsfristen til Årets Askeladdpris på 30.000 kroner og heder og ære, nærmer seg. Fristen er 22. april. Hvem som helst kan nominere og søknadsskjema finner du her.

- Kriteriene for å delta er ganske enkle. Du er ikke eldre enn 35 år. Du er i ferd med, eller har etablert ny næringsvirksomhet på bygda. Du har utvist kreativitet og pågangsmot og virksomheten din har bidratt til å skape nye arbeidsplasser i lokalsamfunnet, sier leder Nils T. Bjørke i Norges Bondelag.

Prisen deles ut på landsmøtet i Norges Bondelag på Lillehammer i starten av juni.

Søknadsfristen er 22.april.

- Vi trenger utviklingen og sysselsettingen på bygda

I fjor gikk juryen inn for å gi prisen til Stine Marie Bjørnstad og møbelbedriften Fru Blom Design i Rakkestad. Det er også hun som ga oss ideen til å ha en logo, laget av Landkreditt Bank.

- Askeladdprisen har betydd mye for meg og Fru Blom i løpet av det siste året. Den har gitt meg mer pågangsmot og Fru Blom mer tyngde. Den har skaffet meg mange nye bekjentskaper og flere flotte oppdrag som jeg vet jeg har fått på grunn av Askeladdprisen, sier Bjørnstad.

- Vil satse på ungdom

Styreleder i Landkreditt, Knut Nordmo sier Askeladdprisen har fått et solid renommé, nettopp fordi prisvinnerne har vært verdige, med solide konsepter og høyt engasjement for det de driver med.

- Å kunne være med å gi en prestisjefylt pris til unge mennesker på bygda med et oppriktig ønske og engasjement i forhold til å utvikle en bærekraftig arbeidsplass for seg selv og andre i bygda si, er meget oppløftende. Dette henger også godt sammen med Landkreditts verdisyn og satsning på ungdom som ønsker å overta gården, sier Nordmo.

Les mer her om Askeladd-prisen her. 

I juryen sitter:
Fra Norges Bondelag: Leder Nils T. Bjørke og fylkesleder i Buskerud Torunn Hovde
Fra Norges Bygdeungdomslag: Leder Gunn Jorunn Sørum
Fra Landkreditt: Styreleder Knut A. Nordmo, og Anders Sigstad

Kontaktpersoner:
Kari Marte Sjøvik
Rådgiver i Norges Bondelag
Mobilnr: 414 60 387
E-post: kari.marte.sjovik@bondelaget.no

Anders Sigstad          
Organisasjonssjef i Landkreditt Bank
Telefon: 23 00 88 09
Mobil: 911 55 233
E-post: anders.sigstad@landkredittbank.no

 

 

 

 

Staten vant ulverettsaken

WWF fikk ikke medhold i at lisensjakta på ulv i vinter var ulovlig. – Vi er først og fremst lettet på vegne av folk som lever i områder med ulv og beitenæringen, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig i Norges Bondelag. Bondelaget var partshjelp for Staten.

ulv, rovdyr

Advarer mot nedleggelse av rovviltnemnder

Et regjeringsoppnevnt ekspertutvalg anbefaler at dagens rovviltnemnder legges ned og at fylkeskommunen får makta over investeringstilskudd i landbruket. Bondelaget advarer mot forslagene.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus
Mandag
04
Juni

AU-møte

Scandic Lillehammer Hotel

Våre samarbeidspartnere